Ny tur i skammekrogen

Kan man ikke lære, så må man føle. Det må være konklusionen for nogle sikkert godt møre Århus GF-spillere i dag, efter at holdet i aftes tabte 28-29 til Tvis/Holstebro. For i gårsdagens kamp så det overhovedet ikke ud som om, at århusianerne havde lært det mindste af seneste Liga-kamp, der endte med en øretæve på 22-37 i Aalborg.

Kan man ikke lære, så må man føle. Det må være konklusionen for nogle sikkert godt møre Århus GF-spillere i dag, efter at holdet i aftes tabte 28-29 til Tvis/Holstebro. For i gårsdagens kamp så det overhovedet ikke ud som om, at århusianerne havde lært det mindste af seneste Liga-kamp, der endte med en øretæve på 22-37 i Aalborg.
Det blev til endnu en time i klasselokalet, hvor århusianerne endte i skammekrogen.

Igen i går blev århusianerne – endda hjemme i Arena – kyst af et fysisk stærkere hold, som i 1. halvleg i den grad satte sig på hjemmeholdet. At det så kun endte med en sejr på et enkelt mål skyldes, at gæsterne kampen igennem blev ramt af en række udvisninger. Især i 2. halvleg kostede det for Tvis, som også måtte se Jesper Stenholt modtage et lettere tvivlsomt rødt kort, efter han i en kontra ved et uheld hægtede Robert Gunnarsson.

Århusiansk matchvinder
Tvis/Holstebro måtte vente til sidste sekund med at hive sejren i land, da Toke Holst steg til vejrs og hamrede bolden ind bag Lars Juul. Det bør smerte i den århusianske klub, at det netop var Holst, der afgjorde kampen til den mest fortjente et-måls-sejr, jeg nogensinde har set.

Den unge back har en fortid i en af moderklubberne til det århusianske fusionshold, Brabrand, og alene målet i går må være grund nok til at ærgre sig over, at han ikke er blevet en del af Århus GF.

I går var han i øvrigt blandt banens bedste sammen med holdkammeraterne Erik Hucko, Jesper Nøddesbo og Martin Thoustrup.

Der var ikke en eneste Århus GF-spiller, der for alvor kunne blande sig i det selskab. Her havde Gunnarsson og Kasper Søndergaard dog hæderlige dage.

Sidstnævnte lå i øvrigt i sengen til 16.30 i går med halsbetændelse, og efter kampen var det på hovedet i seng igen.

Under al kritik
Udpræget tilfreds var Søndergaard dog ikke efter opgøret.

– Det var under al kritik. Ingen levede op til niveau. Tvis tog fat i forsvaret og fik sine udvisninger for det. Vi havde inden kampen fået at vide, at det måtte vi også gerne. Og så går der 50 minutter, inden vi får en udvisning, og det sker endda i angrebet, sagde Kasper Søndergaard.

Træner Erik Veje Rasmussen reviderede efter nederlaget sin opfattelse af Århus GFs styrke.

– Vi har ikke det niveau, som vi troede vi havde. Det, der så godt ud i opstarten, er ikke godt nok, når det gælder, sagde Erik Veje Rasmussen.

Træneren mente ikke, at Århus GF på noget tidspunkt havde været med i kampen – ikke en gang, da holdet i 2. halvleg var foran med 24-23 og 25-24.

– Det sker jo udelukkende, fordi vi stjæler nogle bolde. Vi er ikke overbevisende i hverken forsvar eller angreb, og det havde været dybt uretfærdigt, hvis vi havde fået point, sagde Erik Veje Rasmussen.

Mangler vildskab
Anfører André Iversen havde svært ved overhovedet at sætte ord på skuffelsen i går. I omklædningsrummet var han meget lavmælt, da han forsøgte at forklare sig.

– De gik mere til vaflerne, end vi gjorde. Vi manglede vildskab, og vi hverken puffede eller skubbede for eksempel til Jesper Nøddesbo, der får alt for meget plads på stregen, sagde Iversen.

Anføreren kaldte det også ufortjent, hvis Århus GF havde fået point.

– Vi halter bagefter hele vejen. Det kan godt være, at de var fysisk stærkere end os, men så burde vi bare have været hurtigere og være kommet på kant af dem, sagde André Iversen.

Erik Veje Rasmussen havde i optakten kaldt opgøret en nøglekamp for Århus GF. Med nederlaget er Tvis/Holstebro nu igen med i det selskab af hold, der ligger lige under den absolutte top. Og kampen i går kan sagtens være én af dem, der gør ondt, når slutspilsregnskabet til foråret skal gøres op.

– Nu tager vi udgangspunkt i vores nye situation, og så arbejder vi derfra. Det er for naivt, hvis vi bare bliver ved med at tro, at vi er gode nok, og det bare ikke lykkes for os, sagde træneren.

Kilde: Århus Stiftstidende.