Nuanceret, objektivt, juridisk og andre ukvemsord

Jura er en spidsfindig størrelse. For nogen synes den uoverskuelig, tosset og rigid, mens den for andre synes… ja, ganske vist også til tider uoverskuelig, men også spændende og for elastisk. Set i lyset af appelinstansens afgørelse vedrørende Århus-sagen, vil Flammen her forsøge at komme med et alternativt syn på sagen. Nogle vil nok kalde vinklen kontroversiel eller kynisk, men vi vil påstå at det er et både  nuanceret og objektivt syn på sagen.  Læs videre “Nuanceret, objektivt, juridisk og andre ukvemsord”

Hadsten-sagen er slut

Team Tvis Holstebro havde ikke held med sin appel til idrættens højeste retslige instants, DIF’s appeludvalg, i “Hadsten-sagen”. Appeludvalget har mandag stadfæstet den afgørelse fra DHF’s disciplinærudvalg som DHF’s appeludvalg også stadfæstede. Team Tvis Holstebros direktør, Jakob Jørgensen, er naturligvis skuffet, men vil ikke gøre mere ved sagen. Deltagerne i årets pokalfinale er da også for længst fundet og en eventuel sejr i byretten ville ikke ændre på det.

Som vi skrev tidligere her på Flammen, er DHF’s reglement og sagsbehandling tilsyneladende skræddersyet til at give forbundet ret. Det gør ikke noget godt for tilliden mellem klub og forbund, men der er desværre ikke noget der tyder på at det ændrer sig lige foreløbigt. Om ikke andet burde DHF overveje det rimelige i at taberdømme et hold for at bruge ulovlige spillere når holdet vinder med 14 mål. Her var en bøde nok en mere rimelig straf.

Rødt kort til DHF

Team Tvis Holstebros direktør Jakob Jørgensen kaldte det en blåstempling, da DHF’s appeludvalg tirsdag gav DHF’s disciplinærudvalg ret i, at TTH havde brugt ulovlige spillere mod Hadsten HK og skulle smides ud af pokalen. Baseret på TTH’s erfaringer med forbundets juridiske system må man give ham ret. DHF fortjener et knaldrødt kort for en nærmest sovjetrussisk sagsbehandling.
Læs videre “Rødt kort til DHF”

Intet held med appellen

Team Tvis Holstebro fik intet ud af at appellere DHF’s disciplinærudvalgs beslutning om at smide dameholdet ud af pokalen for brug af ulovlige spillere. DHF’s appeludvalg bakker op om disciplinærudvalgets beslutning og TTH’s modstandere i den pågældende kamp, Hadsten SK, kan nu se frem til at møde Vejen EH på eget halgulv.

Opdatering: TTH-direktør Jacob Jørgensen er naturligvis utilfreds med afgørelsen, men ikke specielt overrasket. “Det ene DHF-organ har blåstemplet, hvad det andet DHF-organ har besluttet, hvilket ikke kommer helt uventet,” udtaler Jakob Jørgensen på klubbens hjemmeside. Klubben vil i løbet af ugen afgøre om vil anke sagen.

DHF smider damerne ud af pokalen

Team Tvis Holstebros damer er færdige i pokalturneringen hvis det står til DHF’s disciplinærudvalg. Louise Bager Due og Sara Hald var ifølge udvalget ikke spilleberettigede i ottendedelsfinalen mod Hadsten SK, som vestjyderne ellers vandt knusende sikkert. Derfor har disciplinærudvalget valgt at taberdømme TTH i kampen. Oveni skal klubben betale to bøder á 5.000 kr. Ikke overraskende har TTH straks anket sagen. At der er noget at rafle om, viser alene den lange sagsbehandlingstid. Det er ikke så tit en appel bærer frugt, men lad os håbe det sker denne gang for disciplinærudvalgets dom er både sportsligt og juridiske tvivlsom!