TTH trak i Skivebremsen

Med to – på papiret – sikre sejre på 29-24 og 34-28 over 1. divisionsholdet fra Skive fH fik TTH bremset nedturen og undgik dermed at styrte ned i den næstbedste række.

Ingen i og omkring TTH, Tvis og Holstebro, havde ønsket sig at havne i nedrykningsfinaler for anden gang på tre sæsoner, men når det nu skulle være, så blev det en festlig afslutning på sæsonen. I udsolgte arenaer i Holstebro og Skive viste TTH nemlig, hvad de kan præstere under maksimalt pres mod et godt spillende og kæmpende Skivemandskab, der bestemt ikke lagde sig ned.

I den første kamp trak de tunge og dyre drenge, Johan Meklenborg, Nikolaj Markussen og Nikolaj Enderleit det store læs i angrebet. Det udmattede til sidst Skives forsvar, der ikke kunne følge med i det sidste kvarter. Det samme gjorde sig gældende i returkampen i Skive.

Overtaget i slutningen af kampene skyldtes i høj grad godt arbejde på bænken, hvor flittige udskiftninger og varierede opstillinger – inklusiv 7 mod 6 – betød, at andenkæden med Thomas Damgaard, Nikolaj Nørager og Jonas Gade fik mulighed for at bidrage samtidig med Meklenborg, Enderleit og Markussen fik pause. Samtidig var stregspillerne og fløjspillerne relativt træfsikre, og forsvaret fandt et fornuftigt niveau. Og så havde Sander Heieren de vigtige redninger i den afgørende fase.

Derfor kunne de mange tilrejsende TTH-fans fejre endnu en sæson i ligaen i Skive, hvor direktør John Mikkelsen indbød til fri bar, mens glade spillere, ledere og tilhængere drog et lettelsens suk. Skivebremsen var trukket.

De forsømte forår

For andet år i træk må TTH kæmpe for at undgå nedrykning. Det blev en kendsgerning, da dragerne tabte 34-35 (16-15) til Ribe-Esbjerg foran 3.126 tilskuere i Stalden. Et uforståelgt nederlag, når man tager i betragtning, at TTH førte 11-6, REHH kun havde 5 redninger i hele kampen mod 11 til TTH og TTH kun brændte 13 skud mod 16 til REHH. Tre flere tekniske fejl end REHH må have været afgørende.

Skanderborg Aarhus havde ellers serveret slutspilspladsen på et guldfad ved at besejre SønderjyskE 35-28 i Skansen. Nu blev det Ribe-Esbjerg, der sikrede sig en plads i slutspillet, mens TTH og SønderjyskE skal i nedrykningsspillet. Læs videre “De forsømte forår”

Kedelig eftermiddag i Aalborg

Det var med visse forhåbninger om en overraskelse, at man satte sig i sofaen for at se TTH spille i Aalborg. TTH havde to friske sejre i sportstasken, og Aalborg havde et helt hold uden for med skader. Håbet svandt dog hurtigt. Fra 18-15 ved halvleg spadserede vicemestrene til 28-18. I Den resterende del af kampen gled blikket uværgeligt ned på liveopdateringen fra Sønderborg, hvor slutspilsaspiranterne SønderjyskE tog imod KIF, der til hentede fem mål og fik 30-30. TTH endte med at tabe 33-26. Det betyder, at TTH selv kan afgøre, om de skal i slutspillet. men det blive nervepirrende.

Læs videre “Kedelig eftermiddag i Aalborg”

Fem kampe fra Europa

I 5. runde af pokalturneringen, der omfatter hele Jylland, vandt TTH i Funder Hallen 38-15 over de lokale helte fra Funder GF, der til daglig spiller i 3. division. Hermed er TTH kun fem sejre fra klubbens 3. pokaltriumf og adgang til Europa Cuppen.