Verdens bedste landshold

Hverdagen i herreligaen nærmer sig igen ovenpå et spændende EM, hvor Danmark hev en bronzemedalje med hjem til samlingen. Det var skønt at se de tidligere TTH-spillere Aaron Mensing, Kay Smits og Torbjørn Bergerud på den store scene og Michael Bruun på den danske bænk.

I forbindelse med medaljeweekenden kom  jeg til at tænke på, at det stort set altid er de samme lande, der er tilbage ved EM, VM og OL, når medaljerne skal fordeles. For at se om det var en rigtig formodning, lavede jeg en lille statistisk undersøgelse af de sidste 20 års medaljetagere ved EM, VM og OL i herrehåndbold. Jeg gav landene et point for bronze, to for sølv og tre for guld og regnede den samlede pointhøst ud for hvert land. Hvilke mønstre var der så?

Læs videre “Verdens bedste landshold”

Målvogterne til forskel?

Det har knebet med at skrabe point sammen i denne sæson. Midtvejs inde i sæsonen er facit 12 point for 14 kampe. At holdet har haft det svært er ikke overraskende, når man tænker på alle de skader holdet har døjet med og at TTH inden sæsonen mistede de to landsholdsspillere Aaron Mensing og Kay Smits, der havde trukket et stort læs. Imidlertid er der en position hvor forskellen mellem denne sæson og sidste sæson er særlig markant. Nemlig målmandsposten.

Læs videre “Målvogterne til forskel?”