En fortrinlig sæson

Vi evaluerer sæsonen 2020/2021, der bød på mange store oplevelser og flotte præstationer, men sluttede uforløst, da både den udskudte pokalfinale og bronzeserien endte med nederlag til GOG. Det omvendte var for øvrigt tilfældet i TTH’s første store sæson i 2008/2009, hvor vestjyderne vandt både pokal og bronze mod GOG. Evalueringen afsluttes med en samlet karakter for sæsonen.

Læs videre “En fortrinlig sæson”

Stabilitet og kontinuitet

I de seneste sæsoner har der vist sig et ret stabilt billede i herreligaen. Det er stort set altid de fem store, Aalborg, BSH, TTH, GOG og Skjern, der ender bedst i grundspillet og vinder medaljer. Indtil 2016 var også KIF med i den faste top, til sidst under navnet KIF Kolding København. Men hvilke klubber har rent faktisk vist størst stabilitet og kontinuitet igennem de sidste 10 år? Det har Flammen set nærmere på.

Læs videre “Stabilitet og kontinuitet”

Bonderøvssporten over dem alle

Så gik den ikke længere for Århus Håndbold. Overbygningen, der blev etableret i 2001 af VRI, Århus KFUM/Hasle, Brabrand IF og AGF, er begæret konkurs og rykker ned i 2. division, mens sponsorerne følger med til Skanderborg. Det nye hold, der skal spille i både Skanderborg og Aarhus fra næste sæson, får navnet Skanderborg Aarhus Håndbold og skal spille i marineblå som AGF.

Det er på flere måder bemærkelsesværdigt og fortæller os meget om håndboldens udvikling i Danmark. København har i flere år ikke haft et ligahold for herrer, og nu må landets andenstørste by også give op på grund af manglende økonomisk opbakning fra byens virksomheder. København og Aarhus var ellers oprindeligt de førende håndboldbyer i landet med flere klubber, der vandt DM. Det ændrede sig imidlertid i takt med rejsningen af håndboldhaller i de mindre byer i 1970’erne og professionaliseringen og kommercialiseringen i 1990’erne, hvor storbyerne ikke kom med på toget. Siden da har København og Aarhus halset efter landets mindre byer, der nu totalt dominerer håndbolden. Da håndbold kræver færre økonomiske midler end fodbold er det muligt for mindre byer at skabe tophold, mens de største byer nu koncentrerer sig om fodbold og opfatter håndbold som en bonderøvssport. Det ser vi ikke kun i Danmark, men også i vore nabolande Sverige og Tyskland. Men som nævnt var det tidligere helt anderledes.
Læs videre “Bonderøvssporten over dem alle”