Vildt nok i Arenaen

Den håndfuld Tvis Holstebro-tilhængere, der havde fundet vej til Aarhus’ håndboldmekka, fik fuld valuta for skillingerne, da et potent Bondehold gav den fuld skrue og hev en yderst fortjent sejr hjem.

Den håndfuld Tvis Holstebro-tilhængere, der havde fundet vej til Aarhus’ håndboldmekka, fik fuld valuta for skillingerne, da et potent Bondehold gav den fuld skrue og hev en yderst fortjent sejr hjem.
Grunden til den beskedne opbakning til Dragerne var vel at ingen, ud over spillerne og trænerstaben, havde troet det muligt at hive to point hjem i mødet med Vejes stormtropper. Heldigvis havde holdet benyttet spillepausen siden lavpunktet mod Ajax konstruktivt og kunne med disciplineret angrebs- og forsvarsspil tage teten mod et ÅGF-hold, der ikke så ud til at være kommet sig over afklapsningen mod AaB. Højrebacken Eric Hucko startede som lyn og torden ved at vise sig værd med en håndfuld scoringer i det første kvarter. Jakob Thoustrup styrede køligt spillet med Toke Holst på den anden back. Der var også plads til Jesper Nøddesbo på stregen, og samlet kunne drengene rykke fra ÅGF med føringer på 6-10 og 9-15. I stedet for at blive kørt over blev “de hvide” desværre lukket ind i kampen og Dragerne var “kun” foran 12-16 ved halvleg.

I begyndelsen af anden halvleg holdt Tvis Holstebro ÅGF stangen. men så gik det galt, da Dragerne fik en bunke tynde udvisninger samt en diskvalifikation af Jesper Stenholt, der i stedet bidrog til løjerne på tilskuerpladserne. Med ti minutter igen kom Tvis Holstebro bagud, og man frygtede at holdet knækkede. Heldigvis viste det formatet og kæmpede sig tilbage, godt hjulpet af feberredninger af Tom Jensen, der fik chancen da Tromle fik en udvisning for at brokke sig.

Stemningen på banen, bænken og hos den exklusive håndfuld fans nåede højder, der mindede om et bedre halbal, da bønderne kom foran 26-28 med tre minutter tilbage. Der kom dog panik i hallen, da ÅGF scorede og derefter erobrede bolden ved at lade en spiller “fiske” fra bænken. Det blev 28-28 med tyve sekunder igen, og nu var det vildt. Med fire sekunder igen spillede Holst Nøddesbo helt fri på stregen, men dommerne kronede deres indsats i anden halvleg ved at fløjte for et tremeterkast. På dette tidspunkt sad Flammens udsendte medarbejder ikke længere ned. Der blev løbet frem på de tomme tribuner i Bondehjørnet og udråbt irettesættelser til mændene i sort. Det flygtige begreb retfærdighed fik Gudskelov ny potens, da Århus-drengen Toke Holst, tidligere Brabrand, der siges at være ÅGFs såkaldte fødekæde, klaskede bolden op i krydset i sidste sekund. Og så var der dømt bondebal i staden, der så gerne vil kaldes en storby. Nu er det ikke så slemt at være en bonderøv i Verdens mindste metropol.