Dragerne slagtede Flensborg & Co.

Den 29. oktober 2001 tabte KIF den første kamp siden april. En flot statistik, der stod for fald i det vestjydske håndboldinferno på Idrætscenter Vest, hvor dragerne fra Team Tvis Holstebro bød Kolding op til dans.

Et yderst motiveret hjemmehold lagde godt fra land med godt spil over hele linjen. Niels Wittus og Jesper Ahle havde flot fat i centerforsvaret, og i angrebet viste Lasse Andersen, Jakob Thoustrup og Toke Holst deres skudkraft. KIFs bomber Lasse Boesen blev holdt i kort snor, og hele Danmarks Bondehold kunne gå til pausen med 15-9 i rygsækken.

Da Wittus lavede et af sine sjældne mål til 17-11 kort tid inde i anden halvleg begyndte det talstærke hjemmepublikum at tro på overraskelsen, men Kolding fik styr på tropperne, og med Claus Flensborg i front fik mestrene kontakt ved 17-16.

Det lugtede lidt af kampen mod Ajax, hvor Tvis Holstebro netop soldede kampen væk i begyndelsen af anden halvleg. Men det skulle være løgn, og med en begejstret tilskuermasse som rygvind fik dragerne kæmpet sig til 20-16.

Hjemmeholdet spillede sig helt ud for beholde føringen, men KIF fik igen kontakt ved 25-24. Så begymndte marginalkendelserne (endeligt) at falde til hjemmeholdets side og de uvante tabere Claus Flensborg og Thomas Sivertsen kogte over og blev smidt ud til taktfaste klapsalver fra vestjyderne.

Team Tvis Holstebro viste derefter formatet og kørte på elegant vis sejren hjem. Sæsonens flotteste skalp til dragerne fra Vest, og det første nederlag i 26 kampe til de stærke KIFere, der stadig må ses som favorit til mesterskabet.

Hos hjemmeholdet udmærkede Lasse Andersen sig med 10 scoringer, mens både Michael Bruun og Henrik Jepsen tog for sig af retterne i kassen med bl.a. hver en straffekastsredning.