Koldings sejrsrække blev brudt af Tvis

Så røg rekorden. Efter 26 sejre på stribe i denne sæson gik det galt for KIF Koldings danske håndboldmestre, der i går tabte 28-25 til Team Tvis Holstebro. Og måske ganske kendetegnende for den imponerende sejrsvilje, der har ligget bag striben af kampe uden nederlag, viste koldingenserne sig som ualmindeligt dårlige tabere i slutfasen, hvor både Claus Flensborg og Thomas Sivertsson så rødt.

Så røg rekorden. Efter 26 sejre på stribe i denne sæson gik det galt for KIF Koldings danske håndboldmestre, der i går tabte 28-25 til Team Tvis Holstebro. Og måske ganske kendetegnende for den imponerende sejrsvilje, der har ligget bag striben af kampe uden nederlag, viste koldingenserne sig som ualmindeligt dårlige tabere i slutfasen, hvor både Claus Flensborg og Thomas Sivertsson så rødt.

Flensborg fik ved stillingen 26-24 en to minutters udvisning for at brokke sig over, at der blev dømt angrebsfejl mod ham. Og da han på vej ud til bænken blev ved med at kritisere dommerne, blev han den vist nok første spiller i HåndboldLigaen, der kom til at smage de nye regler, som blev indført før denne sæson. For dommerne gav landsholdsspilleren endnu en udvisning, der ifølge de nye regler er ensbetydende med rødt kort.

Kort efter blev Thomas Sivertsson udvist ved stillingen 27-25, hvilket fik den store svensker til at kritisere dommerne så kraftigt, at han så direkte rødt.

– Jeg sagde bare, at jeg syntes, han dømte dårligt. Og det skulle jeg selvfølgelig ikke have sagt. Men jeg synes nok, at det var lige lovligt hårdt med direkte rødt. Det havde vist være mere rimeligt, hvis jeg havde fået en dobbelt udvisning lige som Claus. Men dommerens puls var formentlig også høj, sagde Thomas Sivertsson i omklædningsrummet, hvor koldingensernes ophidselse over dommerne for længst havde lagt sig.

Og det ville da også være himmelråbende uretfærdigt at give dommerne skylden for nederlaget. For Lars Ejby Pedersen og Per Olesen dømte faktisk ganske udmærket i en i øvrigt svær kamp, hvor det eneste, man for alvor kunne klandre dommerne, vel var den kendelse, der førte til Claus Flensborgs røde kort.

Fra tilskuerpladserne var det i hvert fald svært at se, hvorfor der skulle dømmes angrebsfejl netop her to minutter før tid ved stillingen 26-24, når Flensborg i de foregående 58 minutter havde fået 10-15 frikast for fuldstændigt lignende situationer.

– De to røde kort var fuldstændigt unødvendige, og det ved spillerne godt. De har sagt undskyld til dommerne, som efter min mening gjorde det rigtigt godt – lige bortset fra den angrebsfejl mod Claus, der altså var ufatteligt afgørende for resultatet, sagde Kolding-træner Ulf Sivertsson.

Og det havde han helt ret i. For i stedet for det frikast, der kunne have resulteret i, at Kolding havde fået reduceret til 26-25, fik Tvis bolden og KIF en udvisning. Og så kunne hjemmeholdet uden de store problemer bringe sig foran 27-24 og sikre sig den sejr, der var lige så fortjent, som den var overraskende.

Tvis spillede nemlig blændende i specielt første halvleg, hvor KIF Kolding spillede lige så sløvt, som i de sidste kampe mod Helsinge og Ikast. Forskellen var blot, at Tvis i modsætning til de to andre modstandere formåede at straffe koldingensernes sløvhed i forsvaret og stribevis af tekniske fejl i angrebet.

Til gengæld spillede de danske mestre faktisk en ganske udmærket anden halvleg. Efter at have været bagud 15-9 ved pausen gik koldingenserne med seks mål på stribe fra 17-10 til 17-16 og lignede unægtelig en kommende vinder. Men så blev Claus Flensborg ramt af en udvisning, hvorefter Tvis scorede tre mål i de to minutter i overtal. Og så halsede Kolding igen langt efter, og da Kolding-træner Ulf Sivertsson holdt en ellers ganske velspillende Lasse Boesen på bænken indtil syv minutter før tid, nåede koldingenserne aldrig nærmere end 25-24 tre minutter før tid.

– Lasse skulle efter planen have været inde tidligere, men i starten af anden halvleg spillede vi jo rigtigt godt i angrebet, og så var der jo ingen grund til at skifte ud, sagde Ulf Sivertsson, som naturligvis langt fra var tilfreds med sit holds spil.

– Anden halvleg er jeg tilfreds med, men første halvleg var alt, alt for dårlig. Bortset fra kampen mod GOG har vi ikke rigtigt kunne komme i gang med vores spil efter sejrene mod Zaporozhye, så måske er det godt nok, at vi taber og finder ud af, at vi ikke er usårlige, sagde han.

Stillinger undervejs: 7-4, 10-8, 13-8, 17-10, 17-16, 20-16, 25-21, 25-24.

Kilde: Jydske Vestkysten.