Tvis danske mestre i skolehåndbold

Drengene fra Tvis Skole, hvor mange ligaprofiler har gået eller arbejdet, blev i onsdag eftermiddag danmarksmestre i skolehåndbold. Tvis-drengene vandt 16-13 over en flok store drenge fra Thorning Skole i EM-aktuelle NRGi Arena.

Tvis Skole, og især lærerværelset, er på mange måder arnestedet for den udvikling, der førte Tvis KFUM i ligaen og gjorde Team Tvis Holstebro muligt. Onsdag eftermiddag blev det understreget, da skolens drenge vandt DM i skolehåndbold med rutinerede Kurt Nielsen ved roret.

Umiddelbart lignede Thorning-holdet en formidabel modstander. De fleste var et hoved højere en Tvis-drengene, men også et år ældre. Holdet fra Thorning bestod nemlig primært af elever fra 9. kl., mens Tvis stillede med et hold fra 8. A og 8. B.

Den første halvleg af den 30. minutter lange kamp var dog meget lige. Thorning formåede ikke at udnytte deres fysiske overlegenhed og havde det svært mod Tvis’ offensive forsvar. Ved pausen stod det 8-8.

Anden halvleg stod der Tvis på. Mathias Ernstsen fik bedre fat i målet og Thomas Damgaard, hvis far Bent i mange år var en profil i Tvis KFUM, fortsatte med at drive gæk med Thornings forsvar.

Bedømt på dagens kamp kunne den unge Damgaard, der scorede mindst halvdelen af Tvis-målene, godt ligne en fremtidig ligaspiller.

Efter syv minutter af halvlegen havde Tvis etableret en føring på fire mål, 14-10. Vestjyderne scorede kun to gange i de sidste otte minutter, men det var et fedt: Det effektive Tvis-forsvar holdt Thorning nede på tre mål, så kampen endte 16-13 i Tvis-favør.

Mens medaljen var en af de første for spillere, var det kun en i rækken for træner Kurt Nielsen, der har sin del af æren for at Tvis KFUM i sin tid blev en ligaklub. Lad os håbe, at nogle af spillerne en dag kan være med til at fortsætte historien om Tvis KFUM.

PS: Det var i øvrigt tredje gang Tvis Skole vandt DM i skolehåndbold. Det skete senest i 2005.