En stor lille medalje

TTHs damer fejrer sejren i pokalkvartfinalen over Aarhus

I sidste weekend fik TTHs damer has på medaljetørken da det blev til bronze ved pokalturneringens final-4, den første medalje siden Cup Winner’s Cup-sejren i 2016.

Bortset fra insiderfordelen ved at lægge gulv til final-4, var TTH den klare outsider i et felt af aktuelle top-5 hold – København, Odense og Herning-Ikast. Vestjyderne lod sig dog ikke kyse og vandt bronzen foran København efter semifinalenederlag til de senere vindere, Herning-Ikast.

Det blev ellers blot til seks mål i de første 30 minutter af semifinalen hvilket ikke lovede godt for weekenden. Til gengæld havde vestjyderne kun lukket 10 mål ind, som et tydeligt tegn på at det var forsvarene og målvogternes kamp. I anden halvleg lykkedes det  TTH at bringe spænding ind i kampen. Med et minut tilbage var herningensernes føring nede på to mål, 20-18, men der var ingen reprise på Miraklet i Metz. Kampen sluttede 21-18 med målvogterne Ditte Vind – TTH, redningsprocent 47-  og Sabine Englert – Herning-Ikast, redningsprocent 52 – som de store profiler. Topscorer for TTH blev Laura Jensen med fem kasser.

TTH kom heller ikke voldsomt godt fra start i bronzekampen. Københavnerne kom foran med hele fem mål før TTH vestjyderne fik medvind og skaffede et godt udgangspunkt for anden halvleg med pausestillingen 13-12. I anden halvleg blæste vestenvinden op til storm og sendte københavnerne tilbage til staden. Solidt forsvar, kontraer og bum – efter 60 minutter stod der 24-28 på måltavlen. Igen var Ditte Vind en sikker sidste skanse, mens Laura Jensen blev topscorer med fem mål.

Selvom medaljen “bare” var bronze blev det fejret til den helt store guldmedalje, og det forstår man godt – mellem 2010 og 2016 fik TTHs damer nationale eller internationale medaljer hvert år, men siden har det været mere beskedent med ædelmetallerne. Der er ikke umiddelbart noget, der tyder på at damerne får styrken/økonomien til at gentage den stime i en overskuelig fremtid og derfor betyder det så meget mere når det lykkedes at score noget til pokalskabet. Og lad os så i øvrigt håbe at damernes succes kan tjene som eksempel for herrerne til final-4 til marts – naturligvis gerne med pokalen, det hele handler om, som resultat.