Tæt trafik til Herning

TTH er klar til pokalturneringens (alias Santander Cup) Final 4 i Herning efter 60 minutters pokalkvartfinale i Smilets By. TTH vandt med tre, men aarhusianerne gav kamp til stregen.

Da TTH senest gæstede Céres Arena tilbage i oktober, fik de to point med hjem i bussen uden den store dramatik. Århus Håndbold stillede op med en helt anden beslutsomhed i onsdagens udgave af Øst- mod Vestjylland, hvor præmien også var mere end blot point til regnskabet.

Der gik ellers syv minutter af opgøret før aarhusianerne overhovedet kom på tavlen og de 400 vestjyske fans kunne øjne en billig billet til Herning. Desværre meldte Vejes tropper sig derefter ind i kampen på en måde, så vidnerne fik fuld valuta for de, i dagens anledning, gratis billetter.

Med tilløb til skydetelt og tjubanghåndbold blev 1-4 til 15-15 ved pausen.

Århus kom bedst ud til anden halvleg og var foran med to mål, 17-15 og 17-19, men heldigvis kun i fem minutter. Støttet af vestenvinden fra de medrejsende fans fik TTH lukket ned for den østjyske bølge. I stedet kom TTH et mulehår foran, men nogen egentlig afgørelse kunne de vestjyske helte ikke fremtvinge.

Med syv minutter igen var det igen helt lige, 28-28, og spændingen var på kogepunktet. I slutminutterne var det heldigvis gæsterne der holdt hovedet koldt og scorede seks gange mod tre til værterne.

Det hele sluttede altså 31-34, hvidklædte fans og sortklædte spillere jublede, billetten til Herning kom med i bussen vestpå og Søren Tau fik den bedst tænkelig fødselsdagsgave på dagen for hans 34. tur rundt om solen.

Tau kæmpede gævt i forsvaret, men kom ikke på tavlen. Det gjorde til gengæld langt de fleste af hans holdkammerater. Målene var jævnt fordelt, men Johan Meklenborg skilte sig ud med syv mål og blev fortjent kåret til kampens spiller – og han er også Dagens Drage.

Det var til gengæld ikke målvogternes aften. Simon Gade var den klart bedste på banen med 33% redninger og i en tæt kamp gjorde det også en forskel.

Trods tæt trafik lykkedes det således at komme frem til målet – Final 4 i Herning 14.-15. marts 2020. Med GOG, Skanderborg og Bjerringbro-Silkeborg i hatten kan den efterhånden traditionsrige finale mellem TTH og GOG gentage sig, hvis Fortuna vil når der trækkes lod. Det sker på lørdag når BSH gæster Gråkjær Arena i det, der kan vise sig at være en semifinale-test.