Evaluering af sæsonen 2021-2022

Den vanskeligste sæson i TTH’s 22-årige historie er nu slut. Flammen evaluerer sæsonen. Det kan allerede nu afsløres, at vi ikke når op på karakteren 10 som i sidste sæson, der endte med en 4. plads. Vi ender dog heller ikke på -3, da et par sikre sejre til sidst mod HØJ resulterede i fortsat ligastatus.

Et kig på de sidste to sæsoners spillere kan give et godt indtryk af udfordringerne i sæsonen.

Magnus Bramming 34 kampe / 171 mål 33/158
Jonas Porup 34/65 33/85
Allan Damgaard 30/77 34/121
Kay Smits 34/200
Sebastian Frandsen 29/1
Johan Meklenborg 15/64 13/41
Christoffer Cichosz 24/73 17/31
Nikolaj Enderleit 5/23 4/10
Jeppe Hauskov 20/18 11/37
Tobias Bay 23/16
Christian Jensen 5/16 18/30
Odinn Thor Rikhardsson 34/93
Johan Koefoed 12/2
Jesper Munk Johansen 35/58 32/51
Mathias Porsholdt 24/21 33/49
Aaron Mensing 35/186
Rickard Frisk 31/1
Emil Jensen 20/9 26/37
Anders Flæng 4/1 3/2
Jorn Smits 17/12
Nicklas Gravgaard 18/0
Rasmus Ravn 1/1 4/3
Jonas Gade Nielsen 29/111
Ramus Kier 33/90
Nikolaj Markussen 27/71
Frederik Tilsted 21/55
Simon D. Jensen 16/15
Josip Cavar 34/6
Sofus Mose 7/5
Jonas Jepsen 1/1
Ronnie Nicolaisen 33/0
Rasmus Lind 1/0

Som det fremgår mistede TTH inden sæsonen de tre profiler Kay Smits, Aaron Mensing og Sebastian Frandsen. Imidlertid havde klubben stor tiltro til erstatningerne, venstrebacken Nikolaj Markussen, playmakeren Frederik Tilsted, højrebacken Jonas Gade og målvogteren Josip Cavar, og TTH gik ind i sæsonen med en målsætning om at ende i top 4 i grundspillet. Denne målsætning måtte man dog ændre allerede i løbet af efteråret, da den ene spiller blev skadet efter den anden.

Allerede inden sæsonen stod det klart, at højre back Nikolaj Enderleit, stregspiller Christoffer Cichosz, playmaker Johan Meklenborg og højre fløj Christian Jensen ikke ville være klar til sæsonstart. Efter de første kampe blev stregspiller Mathias Porsholdt, højre back Jonas Gade og playmaker Frederik Tilsted føjet til skadeslisten, så trænerne Søren Hansen og Claus Uhrenholt stod med et helt hold skadet.

Ikke desto mindre gik det nogenlunde i begyndelsen af sæsonen. Nok røg TTH ud af pokalturneringen til mestrene fra Aalborg og ud af European League til de stærke portugisere fra Sporting Lissabon, men der kom stadig point på kontoen i ligaen, så holdet kunne gå på EM-pause i januar med 16 point for 16 kampe. Samtidig var flere af spillerne blevet kampklare igen. heriblandt Johan Meklenborg

Imidlertid havde cheftræner Søren Hansen i det hektiske og skadesplagede efterår oplevet symptomer på stress og blev i december sygemeldt på ubestemt tid. Det var således Claus Uhrenholt og den tidligere Tvis KFUM- og TTH-træner Kurt Nielsen, der havde ansvaret for at gøre holdet klar til forårets sidste 12 kampe, der gerne skulle sikre en plads i top 8 og derned slutspil.

Sådan kom det som bekendt ikke til at gå. Et forventet nederlag til Aalborg og knebne nederlag til BSH og GOG, der var tæt på at give point var til at leve med. Men så begyndte TTH at tabe til hold, man ellers normalt vandt over og samtidig blev playmaker Johan Meklenborg igen skadet. Forsvaret haltede og målvogterne havde det svært. TTH’s normale styrker var blevet til holdets svagheder. Målvogternes redningsprocenter lå således langt under Sebastian Frandsens niveau – Nicolaisen og Cavar  endte begge grundspillet på 26%, mens Frandsen var på 32% og Frisk på 29% sæsonen før – og holdet indkasserede over 30 mål i gennemsnit mod 28 sæsonen før.

Syv nederlag i træk fik 15. marts 2022 TTH’s ledelse til at ansætte den tidligere KIF-træner Andreas Toudahl som cheftræner, mens Claus Uhrenholt igen blev assistenttræner. Det hjalp dog ikke på resultaterne. Problemerne kulminerede nemlig med et ydmygende nederlag på 30-39 til SønderjyskE og på 32-31 til TMS Ringsted i slutningen af marts 2022. Hermed havde TTH tabt ni kampe i træk og var nu i akut nedrykningsfare med 16 point for 25 kampe.

Med ryggen mod muren og massiv opbakning på lægterne lykkedes det at skrabe de nødvendige tre point sammen i de sidste kampe mod SønderjyskE, Skive og KIF. TTH endte dermed på en 13. plads og lige over den direkte nedrykning, der tilfaldt Skive og TMS Ringsted.

Hermed var freden dog ikke sikret. Nu ventede et nedrykningsspil mod Lemvig, SønderjyskE, Nordsjælland og KIF, hvor TTH som de eneste begyndte uden point.  Allerede tidligt stod det klart, at TTH ville ende sidst i puljen, og derfor ende i nervepirrende kampe om en plads i ligaen mod HØJ fra Sjælland, der som nr. 2 fra 1. division havde vundet over nr. 3 Grindsted i de indledende oprykningskampe.

De to kampe mod HØJ endte som en forløsning på  en meget vanskelig sæson. TTH viste forskellen på ligaen og første division ved at vinde 35-26 i Stalden og 27-33 i Roskilde. I disse afgørende kampe trådte Nikolaj Markussen, der gennem sæsonen havde døjet med skader og dårligt spil, i karakter og bombede TTH til endnu en sæson i Danmarks bedste række.

Efter kampen i Roskilde var glæden og lettelsen stor hos tilhængerne, spillerne, direktøren John Mikkelsen og trænerne Andreas Toudahl, Claus Uhrenholt og ikke mindst Søren Hansen, der så småt var på vej tilbage.

Imidlertid sluttede dramatikken ikke her for som et efterspil blev det 10. juni 2022 meldt ud fra TTH, at Claus Uhrenholdt stopper som assistenttræner, når Søren Hansen vender tilbage som cheftræner 1. juli. Det er et år inden kontraktudløb og ikke en beslutning, som Uhrenholt selv har taget. Planen er at finde en ny assistenttræner, der skal være fuldtidsansat i klubben. Fyringen må ses som en konsekvens af forårets magre pointhøst og den manglende kvalitet i særligt forsvarsspillet, som Uhrenholt ellers er ekspert i at få til at fungere.

Det skal siges, at Uhrenholts arbejdsbetingelser heller ikke har været gode. De mange skader – senest Chrisoffer Cichosz – gjorde det vanskeligt at spille fireblokken sammen. Særligt paradespillet og samarbejdet mellem målmændene og forsvaret fungerede ikke særligt godt sammenlignet med tidligere sæsoner. Her var Aaron Mensings paradespil særligt savnet.

Samlet set var sæsonen 2021-2022 den sværeste og dårligste i TTH’s historie. Tidligere havde holdet ikke været placeret dårligere end nr. 9. Problemerne var mange og begyndte med en urealistisk målsætning og mange skader. Senere blev det værre og værre, både spille- og resultatmæssigt. Heldigvis endte det godt med sejrene over HØJ og fortsat ligastatus. TTH er også forsat med i pokalturneringen efter en sejr over Skovbakken fra 1. division.

Det giver samlet karakteren 02: Karakteren 02 gives for den tilstrækkelige præstation, der demonstrerer den minimalt acceptable grad af opfyldelse af fagets mål.