Et helt hold skadet

TTH har fået en fin begyndelse på sæsonen. I pokalturneringen besejrede hele Danmarks  bondehold de sjællandske bønder fra HØJ og er i kvartfinalen, hvor de danske mestre fra Aalborg venter. I European League venter Sporting Lissabon i anden runde efter en samlet sejr over de slovenske vicemestre fra Trebnje, og i ligaen er det blevet til to sejre ud af tre mulige. Udesejrene over Mors-Thy og Ribe-Esbjerg var flotte, mens nederlaget til GOG hjemme i stalden var forventet. For det er en smal trup, Søren Hansen og Claus Uhrenholt råder over i øjeblikket.

Faktisk er et helt hold nu ude med skader. Inden sæsonen stod det klart, at højre back Nikolaj Enderleit, stregspiller Christoffer Cichosz, playmaker Johan Meklenborg og højre fløj Christian Jensen ikke ville være klar med det første. Og siden er stregspiller Mathias Porsholdt, højre back Jonas Gade og playmaker Frederik Tilsted føjet til skadeslisten. De to sidstnævnte er begge væk mindst en måned.

Det betyder, at de resterende spillere inklusiv de unge talenter i truppen nu skal trække et stort læs i det tætte program med både liga, europacup og pokalturnering. Det må også forventes, at flere kampe tabes end vindes den kommende tid. Det kan ikke være anderledes, når der kun er 11 spillere til rådighed, hvoraf flere ikke har ret meget erfaring fra øverste niveau. På den anden side er det en mulighed for unge spillere som playmakeren Emil Jensen og stregspilleren Sofus Mose til at vise deres værd. Mon ikke også flere unge spillere fra U19 liga og 2. divisionsholdet i Tvis får chancen? Det kan være nødvendigt for ikke at overbelaste stamspillerne.

Vi har også allerede set, at trænerne har blandet kortene grundigt i det taktiske spil. Blandt de nye trumfer er Magnus Bramming som playmaker og Nikolaj Markussen som offensivspiller i et 5-1 forsvar, der kan aflaste det 6-0 forsvar, der er svækket af skaderne til Cichosz og Porsholdt.

Så forvent ikke mange sejre, men i stedet spændende taktiske tiltag og unge spillere, der vil vise, hvad de kan, i den næste tid. Hvert et point vil være en gave i den kommende måned. Når de skadede spillere bliver klar og TTH forventeligt er ude af European League og pokalturneringen, kan holdet så forsøge at skrabe de nødvendige point sammen til i første omgang at komme i slutspillet.