Lettelse og forløsning

Tvis og Holstebro har stadig et ligahold. Det blev en kendsgerning, da Team Tvis Holstebro i den anden kvalifikationskamp om en plads i ligaen vandt 27-33 over Håndbold Ølstykke Jyllinge Elite  fra 1. division i Roskilde Hallerne foran feststemte 1.298 tilskuere.

På køreturen fra Ryslinge til Roskilde var der en erindring, der blev ved med at dukke op. Datoen var 22. april 1998 og scenen var Idrætscenter Vest. Her tabte Tvis KFUM den tredje og afgørende kvalifikationskamp til ligaen til Team Helsinge fra 1. division efter et nervepirrende drama. Tvis KFUM havde ellers vundet den første kamp sikkert hjemme, men måtte strække våben på Sjælland. Til den tredje kamp havde sjællænderne fået blod på tanden og en ung Lars Krogh Jeppesen bombede Team Helsinge i ligaen i de døende sekunder, mens De rødhvide Bønder sad lamslåede tilbage.

Vel ankommet til Roskilde og i godt selskab med den første vicepræsident for De rødhvide Bønder Heino Kamstrup og TTH-direktør Bomber John Mikkelsen blev traumet mod Helsinge også vendt, men vi blev enige om, at det ikke skulle gentage sig. Det var de omkring 100 TTH-tilhængere, der havde indfundet sig i en udsolgt Roskilde Hal C, sikkert enige i, for de huskede også kampen. En del af de tilstedeværende var nemlig gamle Tvis KFUM’ere, der nu var bosiddende på Sjælland, og som havde oplevet elevatortiden med op- og nedrykninger i 1990’erne.

Helsingetraumet blev dog ved med at dukke op i første halvleg. HØJ bed nemlig fra sig og kom foran 12-10, inden TTH fik udlignet til 14-14 op til pausen. TTH-forsvaret havde vanskeligt ved at lukke af for de hurtige og kloge bagspillere Bo Spellerberg, Morten Slundt og Marcus Stroustrup, der gang og gang spillede sig frem til frie chancer efter godt kryds- og presspil.

Heldigvis havde TTH’s bagspillere også let ved at score i den anden ende. Jonas Gade på højre back og Nikolaj Markussen og Frederik Tilsted på venstre back og center sendte den ene bold efter den anden ind bag Søren Haagen i HØJ-målet, og så gjorde det mindre, at det kneb med fløj- og stregspillet.

I anden halvleg forblev kampen tæt de første 10 minutter, men så fik TTH-forsvaret fat og ødelagde HØJ’s flydende angrebsspil, der begyndte at halte efterhånden som kræfterne slap op og andenkæden skulle på banen.. 19-19 blev til 19-24 med 13 minutter igen. Herefter så TTH sig ikke tilbage. Trods 7 mod 6 fra HØJ’s side holdt et fladt, men meget bevægeligt og taklende TTH-forsvar stand. Markussen blev ved med at bombe, og Christian Jensen  og Nikolaj Enderleit kom ind og bidrog med flotte scoringer. Resten af kampen holdt TTH en afstand på mindst 4 mål og  TTH-tilhængerne og de gamle rødhvide bønder kunne med taktfaste klapsalver og sange hylde de vestjyske kæmper for endnu en sæson i ligaen.

Efter slutfløjtet var glæden og måske mest af alt lettelsen stor blandt spillere, trænere, ansatte, sponsorer og tilhængere. Der blev krammet og drukket sejrsøl, og John Mikkelsen takkede tilhængerne og sponsorerne for den flotte opbakning og det store sammenhold, der manifesterede sig, da holdet og klubben havde mest brug for det. Tre måneders massivt nedrykningspres var omsider fjernet fra skuldrene. Den svære og skadesplagede sæson endte med lettelse og forløsning.