I bruger for mange penge, nærigrøve!

I sæsonen 2016 var overskriften på Dagbladet Holstebro Struer, at Team Tvis Holstebro havde brugt for mange penge, været uansvarlige og u-jyske. Torsdag middag udgav Dagbladets sportsredaktør en kommentar om, at vestjyderne skulle følge Skjern og Kapitalalliancens vilde pengeforbrug. Forvirret?Team Tvis Holstebro har aldrig været tungen vægtskålen når det kommer til lønbudget. Vestjyderne har (næsten) altid satset på holdet, frem for at satse på den enkelte profil. Ja, selvfølgelig har der været undtagelser som fx Petar Nenadic, Sinisa Mikota og lignende.

Samtidig har man også set, at de hold der bruger flest penge ikke altid ender på toppen. Et godt eksempel er sidste sæsons flop, som TV2s håndbold”ekspert” Bent Nyegaard gik med til at kalde dem, KKK. Fusionsklubben der lå klart øverst på lønningslisten, men endte sidst i slutspillet.

Jeg kan derfor på ingen måde se mig enig med Lars Hedegård Nielsen, der råber på at bruge penge (Red. artiklen er betalings/ PLUS artikel). Jeg mener at holdet skal være et hold. Historien taget i betragtning burde der i stedet kaldes til besindelse.

Til den kommende sæson har Team Tvis Holstebro lavet 6 ændringer i truppen, hvor af to er spillere, der er kommet tilbage og som tidligere har været en del af truppen. Truppen er derfor stort set som sidste sæson.

Kontinuitet er ofte nøglen til succes. Man ser sjældent hold der har undergået en stor udskiftning præstere godt den første sæson. Særligt på hold, der i stedet for enkelt-mands-præstationer, satser på en kultur.

Samtidig tyder dette på, at drengene har faste rutiner og kan køre videre på dem. Kombineret med, at Patrick Westerholm tidligere har været dygtig på begrænset budget og at han har tidligere har vist at jo længere han har et hold, jo bedre. Derfor synes den nuværende linje i TTH om mere mådeholdenhed, at være den rette.

Jeg synes at spillerene virker til at være lige så meget venner, som der er holdkammerater, kollegaer eller konkurrenter. Det plejer at være et godt tegn i min bog.

Lad Skjern, BSV og Kolding hente de løntunge spillere hjem, så de kan få deres pension på plads. Samtidig satser vi på det der gør håndbold til en folkesport, nærheden til spillerne! Når alt kommer til alt, skal der være penge at bruge af og lige børn leger bedst. Derfor lad os skabe et hold, frem for 7 individualister!