VM 2002: Forventninger og fiasko

Efter at ha’ hjembragt bronze ved EM, var forventningerne store til det danske herrelandshold da de drog af sted til VM, men desværre levede holdet langt fra op til forventningerne. Efter at have overværet de sidste kampe sidder man skuffet tilbage og spørger sig selv: Hvad gik det galt?

Efter at ha’ hjembragt bronze ved EM, var forventningerne store til det danske herrelandshold da de drog af sted til VM, men desværre levede holdet langt fra op til forventningerne. Efter at have overværet de sidste kampe sidder man skuffet tilbage og spørger sig selv: Hvad gik det galt?
Det startede jo ellers så godt. Fire sejre i træk i den indledende runde, ikke altid lige overbevisende og til tider lidt for spændende, men med det rigtige resultat til sidst. Så snublede holdet ganske vist over gangstativerne på banen mod det svenske ”old-boys”-landshold i kampen om at vinde Gruppe D, men intet er jo som bekendt så ringe at det ikke er godt for noget og håndbold-Danmark trøstede sig med at danskerne så kom i en lettere mellempulje. Troede man.

Først uddelte nogle ældre herrer fra Rusland smæk og slog danskerne 28-35 og dagen efter blev det Kroatiens tur til at klapse danskerne 33-27. TV-seere over hele landet, og fans på tilskuerpladserne i Portugal blev chokeret over at se et ellers utrolig talentfuldt og dygtigt dansk mandskab som alligevel ikke evnede at spille ordentlig bold og måtte stille sig selv spørgsmålet: Hvad gik der galt?

Nu er undertegnede jo ikke håndboldexpert, så landstæmmer Torden Winther får ordet:

“Vi er nu tre gange faldet på, at modstandernes stregspiller laver ravage. Vi bliver usikre, dropper ud af vores koncept og forcerer helt unødigt. Det er klart et focusområde i fremtiden”.

Vores alle sammens yndlingshade-træner (med Mik Hagenbro som nummer to, fordi han ikke kan li’ VLTJ) Anders Dahl Nielsen, Skjern skriver i sin klumme på vm.tv2.dk:

”Efter min mening viser en sådan turnering, at Torben Winthers rotationsprincip i udskiftinger og placering af spillerne på forskellige pladser ikke fungerer, når vi virkelig kommer under pres fra kvalificerede modstandere.”

Selvom det naturligvis ikke kan udelukkes at Anders D. bare ikke kan li’ Torben W. kan det heller ikke udelukkes at der er noget om snakken.

Tag de nævnte grunde, rør dem sammen med et par kopper manglende vilje, en skefuld manglende gnist, lidt knust moral og andre magiske ingredienser og du har efter min bedste overbevisning grunden til at Danmark ikke nåede længere.

Spørgsmålet er også om der var skabt for store forventninger til holdet. Det mener jeg ikke. VM kan ofte være nemmere end EM, da der er en del svage nationer med, fordi håndbolden i Europa nu engang er den stærkeste i Verden. Altså burde holdet, når det kan vinde bronze ved EM, kunne nå til semifinalerne, eller i hvert fald tæt på, til VM. Sådan gik det jo desværre ikke og det er lige før Jesper Nøddesbo og vor gamle ven Michael Bruun bare skal være glade for at de ikke var med.

Udgivet Kategorier Ikke-kategoriseret