Klubnavn: Hvor svært kan det være?

Svært nok, må man konstatere hvis man kigger rundt i de danske ligaer. Vi bringer en top tre.

Svært nok, må man konstatere hvis man kigger rundt i de danske ligaer. Vi bringer en top tre.
Håndbold har heldigvis aldrig været udsat for så uheldige navne som for eksempel ishockey, hvor der er gået helt amerikaner i den og en topkamp kan stå mellem for eksempel Herning Blue Fox og Odense Bulldogs. Det virker måske sejt når det er Detroit Red Wings og Washington Capitals der støder sammen i NHL, men herhjemme er det blot til grin.

I håndboldens verden går det først galt når man begynder at lægge klubber sammen eller lave overbygninger. Som regel går det godt, men i de følgende tre tilfælde er det gået stik modsat.

Præsidentens top tre over grimme håndboldklubnavne:
1) Fox Team Nord. Team Nord er måske til at forstå, da det vel kan tolkes som ”Holdfællesskab Nord”, men hvor i alverden kommer Fox fra? Er der flere ræve i Nordjylland end andre steder? Taget i betragtning at Frederikshavn og Sæby, som udgør de to ben i konstellationen ligger ved havet, burde det snarere være ”Fisk Team Nord”! Man forstår nødigt hvorfor de ikke tog det der lå lige for: Frederikshavn Sæby HK, HS, HF eller bare Håndbold, i alle tilfælde forkortet FSH (da SFH jo er Slagelse FH).
2) Team Tvis Holstebro. Som en flot nummer to har vi vores helt eget yndlingshold, nemlig TTH. Og hvad er der nu galt i det? Jo, igen er man gået i en bue udenom det åbenlyse og har valgt at bruge det grimme ord ”team” (engelsk: hold), et rimeligt intetsigende ord, som vel skal tolkes til at betyde ”holdfællesskab”. Jeg kender ikke de nærmere omstændigheder omkring valget af navnet, men jeg håber at beslutningstagerne blev forledt af et lidt for smart reklamebureau. Det åbentlyse ville jo ha’ været for eksempel Tvis Holstebro Håndbold (som desværre forkortes på samme måde som Team Helsinge Håndbold), Tvis Holstebro HK, HS eller måske HF.
3) Team Helsinge Håndbold, som for evigt vil blive husket for at sende Tvis KFUM ned i 2. bedste række for år tilbage, har begået den fejl at sætte et ”team” foran holdnavnet. Til hvad nytte? Måske igen for at signalere ”holdfællesskab”. Men så skriv det dog! Helsinge HF!

Uden for række har vi det tidligere FIF, FCK Håndbold, som jo er et ganske udmærket og logisk navn. Fuldt skrevet modsiger det bare lidt sig selv: Football Club København Håndbold. Men her er det jo svært at finde på et godt alternativ.

Det skal understreges at dette indlæg udelukkende repræsenterer skribentens holdning, og ikke fanklubben som sådan. Kommentarer kan sendes til th@flammen.nu

Udgivet Kategorier Ikke-kategoriseret