Vinderen

Keeper Michael Bruun har aldrig tidligere fået et 13-tal. Men det scorede han i går på B.T.s rangliste efter en helt forrygende præstation i bronzekampen mod Island.

Keeper Michael Bruun har aldrig tidligere fået et 13-tal. Men det scorede han i går på B.T.s rangliste efter en helt forrygende præstation i bronzekampen mod Island.
»Det nærmeste jeg er kommet en så høj karakter er et 11-tal i dansk,« siger EM-helten med et lunt glimt i øjet.

Michael Bruun er en meget beskeden type, og derfor kunne han ikke drømme om selv at tage æren for succesen mod Island.

Han vil meget hellere fremhæve keeper-kollega Kasper Hvidt, som under hele kampen støttede ham ude fra sidelinien.

»Både Kasper og Antoni (Antoni Parecki, keepertræner, red.) hjalp mig utrolig meget under hele kampen. Jeg fik hele tiden nogen gode tips, og jeg følte mig aldrig alene inde på banen.

Men sådan har vi nu haft det under hele turneringen, hvor vi på skift har bakket hinanden op. Det er en stor del af den succes, som jeg har i dag,« konstaterer Michael Bruun, der blot tre minutter inde i opvarmningen fik besked på at skulle starte inde.

»Ja, Torben (Winther, træner, red.) sagde blot til mig, at vi i dag ville prøve noget anderledes. Og så var jeg godt klar over, at jeg var blevet valgt til at starte inde.

Det var jo en fantastisk tillid fra Torbens side, og derfor kunne jeg heller ikke gå ind og svigte holdet. Jeg var virkelig tændt til at yde mit bedste i den allersidste kamp. Der stod så meget på spil, og vi ville bare have den bronzemedalje.«

Michael Bruun fik samtidig en fantastik start på kampen med et par store redninger. De satte ham i gang.

»Jeg troede virkelig på mig selv. Islændingene kunne bare komme an. Det var ligegyldigt, hvad de forsøgte sig med. Så havde jeg en klar en klar fornemmelse af, at jeg nok skulle være på plads. Nu var det nok heller ikke noget handicap, at islændingene formentlig havde forberedt sig mest på Kasper (Kasper Hvidt, red.).

Det gav mig ligesom et lille ekstra forspring. Men vi var nok alle lidt ekstra tændte efter det skuffende nederlag til tyskerne. Den plet skulle ligesom vaskes af på en ordentlig måde. Derfor var det skønt, at vi var i stand til at rejse os på så smuk en måde.

Jeg var for mit eget vedkommende klar til at give den fuld skrue. Hæmningerne havde jeg i hvert fald glemt ovre på vort hotel,« lyder det fra Michael Bruun, der glæder sig til at komme hjem til familien.

Her venter fruen Dorthe og hans to døtre på at give ham en varm velkomst.

»De måtte nøjes med at se kampen på TV, men de har forhåbentlig også været tilfredse,« siger Michael Bruun.

Kollega Kasper Hvidt ville slet ikke høre tale om, at han havde nogen andel i Bruuns flotte præstation.

»Nej, men han er alt for beskeden. Selvfølgelig hjælper jeg ham ude fra bænken, men jeg står jo ikke kampen. Det er ene og alene Michaels fortjeneste.

Jeg syntes helt sikkert, at det var en god taktik at starte med Michael på mål. Og det har ingen betydning, hvem af os der vogter målet. Vi har det nemlig rigtig godt sammen, og det gælder både på- og udenfor banen. Jeg glæder mig utrolig meget over, at Michael stod en så flot kamp. Det har han fuldt fortjent,« fortæller Kasper Hvidt.

Han havde i øvrigt ingen anelse om, at trediepladsen samtidig gav en kontant hilsen fra DHF til spillerne. »Få vi bonuspenge. Det var da en glædelig overraskelse, men for mig er bronzen og VM-kvalifikationen langt vigtigere,« siger Kasper Hvidt. Bronzemedaljen udløste 28.000 kroner til hver af spillerne.

Manden bag det taktisk keepertrick hedder Antoni Parecki. Til daglig sørger han for træningen af Michael Bruun i Team Tvis Holstebro, og havde hvisket landstræneren i øret, at han skulle satse på Bruun til bronzekampen.

»Torben lytter altid til, hvad jeg kommer med at gode råd. Og jeg var ikke i tvivl om, at Michael ville stå en stor kamp. Jeg havde dog blot ikke forventet, at han skulle stå flot.

Han passede fint til den islandske stil. Bruun fylder meget i målet, og det var vigtigt, fordi vi forventede mange afslutninger fra stregen.

Jeg var ikke nervøs for, at Michael først sent fik besked på at starte inde. Begge keepere skal være klar under opvarmningen, så det kan aldrig komme som et chok for dem at få klarsignalet,« konstaterer en stolt keepertræner.

Kilde: B.T..