Thoustrup som forsvarsminister

D. 9 november var Team Tvis Holstebro vært ved kåringen af Danmarks nye forsvarsminister. Afgående minister Søren Gade erstattes af Jacob Thoustrup

En sen fredag aften gæstede AaB håndbold et festklædt Idrætscenter Vest, hvor et tændt og selvtillidsspækket hjemmehold skulle bevise at kampene mod Fredericia og Kolding ikke var tilfældige succesoplevelser. Kulissen var klar med knap 2100 tilskuere, da Joachim Boldsen, André Jørgensen og deres kumpaner gæstede dragens hule. Med et vanligt vestjysk sind var der på forhånd blandede og lidt afdæmpede forventninger, for mange tvivlede på at TTH ville være i stand til at gentage den flotte præstation som blev leveret mod Kolding.

Kampens første overraskelse blev noget uventet; den dansende superprofil, Joachim Boldsen var ikke blandt de startende spillere. Rygterne florerede, og det viste sig efterfølgende at den ellers så fodrappe, og til tider elegante playmaker var faldet i et fejlslagent chassétrin under en hockeyopvarmning dagen før. Dermed hvilede der et stor pres på André Jørgensen, og den dansende traktors unge afløser, Daniel Svensson.

Starten blev blandet; ren resultatmæssigt var det en meget jævn affære, og indtil stillingen 7-7 var spændingen stor. Den første halvdel af første halvleg bar præg af megen nervøsitet, især i afslutningerne. TTH kunne let have været foran 5-1. Hvad der herefter skete er nemt at beskrive. Men lad os først begynde med analysen fra Per Jessen, træner for AaB. Efter kampen gav han interview i erhvervsklubben, og her sagde han at grunden til nederlaget var et offensivt kollaps i slutningen af første halvleg. Det skal understreges at der var tale om et kollaps forårsaget af den mur, som TTH i de sidste 15 minutter satte op. Forsvaret ramte alt der kom indenfor tremeter linjen med en kraft og vilje, som gjorde de efterfølgende afslutninger til en nem sag for en storspillende Michael Bruun. Da Per Jessen efter kampen kaldte sine spillere end flok kyllinger kan det både forstås fra træneren og spillernes synspunkt, for det AaB spillerne blev ramt af kunne gøre de fleste til kyllinger. Halvlegsstillingen var 16-10, og alt så lyst ud.

Fra starten af anden halvleg så AaB stærkere ud. Især en aggressiv Daniel Svensson satte bevægelse i AaB spillet, og føringen blev i en kort periode reduceret til tre til fire mål. Halvvejs igennem anden halvleg fik Daniel Svensson dog også problemer, og måtte trækkes af banen, og herfra lukkede TTH endnu engang porten til muren, og så gik det stærkt. Indenfor ti minutter blev føringen udbygget så den pludselig var med ni mål. Dragerne var flyvende og behøvede næsten ikke benytte sig af systematisk opbyggede angreb. Målene blev scoret i anden-fasen, hvor især Niklas Forsmoo benyttede sin blanding af teknik og skudstyrke til at skyde to sagesløse Aab-keepere i sænk. Dermed var kampen lukket, og dragerne kunne tage den med ro de sidste seks til syv minutter.

Men hvad var det der skete? For det første har dragerne, al ære og respekt for Fredericia, ligaens suverænt bedste defensiv. Thoustrup og Ahle styrer med hård hånd midterblokken og Michael Bruun lukker tilsvarende af for det der faktisk kommer igennem. En anden, måske lidt overset faktor, som bestemt ikke skal undervurderes er at TTH har fået en styrmand. HC Lund styrede stort set fejlfrit mandskabet igennem kampen, og han ikke barer scorer mål, han har også en hånd med i stort set alle målgivende situationer.

Man kan let fristes til at fokusere på individuelle facetter i spillet. Men det ville være forkert. Vinderen er kollektivet, og TTH ligner i større grad end nogensinde et hold der både tør og vil vinde kampe. Det ses i flere aspekter. Forsvaret hænger sammen som en enhed. Målscorerfordelingen mellem TTH spillerne i kampen vidner også om en bredde i den offensive kvalitet. Og vigtigst af alt jubler spillerne sammen på en måde som undertegnede ikke har set i mange år.

Dagens drage er en svær størrelse i den her sammenhæng. Efter kampen blev Michael Bruun kåret. Det kan også sagtens forsvares. Men undertegnede har valgt at æren skal tilfalde HC Lund, der med en håndbold hjerne, en vilje og en teknik som rækker ud over det sædvanlige leverer en fejlfri kamp, og som en kaptajn får skibet sikkert i land.

En kritik til den danske dagspresse skal som det eneste negative lyde herfra. For repræsentanter fra alle de store aviser var til stede, og overværede dragernes præstation. På trods af dette var fokus i stort set alle aviser lagt på manden som ikke var på banen. Undertegnede vil gå så vidt som til at sige at selv ikke Boldsen ville have gjort en forskel. For AaB’s bedste spiller var samme Boldsens substitut, Daniel Svensson, og de kunne vel næppe begge dirigere spillet på samme tid. Lad os håbe at disse medier næste gang vil overveje at lade kreditten og fokusset falde hvor det hører hjemme. Og det var i går helt og aldeles en ære der skulle være tilfaldet dragerne!

Sidst undertegnede, som nu bor i Århus, så dragerne spille hjemme, var det mod TMS Ringested. Og det var svært at kende holdet. Lad os håbe viljen og lysten bliver der! Tak for en herlig aften på IC Vest!