Statistiske godbider fra VM

Kristina Kristiansen. Foto: hfoto.dk

Mens Håndbolddanmark hænger lidt med snuden efter fredagens nederlag til Brasilien ved damernes VM, er det lidt fortrøstning at finde i statistikken.

Som TTH-fan kan man glæde sig over at klubben har hele fem spillere med til VM i Serbien. Og kaster man et blik på statistikken er det kun Karoline de Souza og uheldige Ann Grete Nørgaard der ikke har haft et godt VM målt på spilletid og mål.

Efter gruppespillet er Kristina Kristiansen topscorer for Danmark med 24 mål, hvilket rækker til en delt 11.-plads på topscorerlisten. “Mulle” har fået godt tre timer på banen i de fem kampe.

Kun Maria Fisker har spillet mere end “Mulle”. Det kan hun takke Ann Grete Nørgaard for, da hun som bekendt sad udenfor i Danmarks anden kamp med en forstuvet ankel. “Ann Østerballe”, som VM-arrangørerne kalder AG, ligger derfor i bunden hvad spilletid angår. En time og tolv minutter og ni mål er det blevet til for landsholdsveteranen.

På det norske hold, der gik ubesejret gennem gruppespillet, har TTH’s Ida Alstad også fået masser af spilletid. Godt tre timer på banen og 16 mål er det blevet til for venstrebacken, der blev topscorer med seks mål mod Argentina.

Mette Gravholt er den klart sikreste spiller på det danske hold. 14 mål på 17 forsøg – en scoringsprocent på 82 – har den rutinerede stregspiller præsteret i sine en time og 39 minutter på banen.

Karolina de Souza er med for Brasilien, der vandt Danmarks gruppe. Hun har dog ikke fået meget spilletid af sambalandets danske træner Morten Soubak. I Brasiliens første kamp, der stod mod Algeriet, fik Karoline de Souza godt 16 minutter på banen og scorede en gang.

Du kan selv fordybe dig i statistik fra turneringen på IHF’s hjemmeside.