Skattet redningsmand

Målmand gav sin klub fornemt farvel, da Århus GF ude fik 26-26 mod Team Tvis Holstebro.

Målmand gav sin klub fornemt farvel, da Århus GF ude fik 26-26 mod Team Tvis Holstebro.
Hvilket fornemt farvel til sin klub.

35-årige Claus Boldt havde i 59 minutter og 55 sekunder strøet omkring sig med fine redninger, men den vigtigste var den sidste.

»Lasse Andersen havde flere gange skudt højt ind. Derfor var jeg klar til at stikke en arm op, da han skød kampens sidste skud,« storgrinede Claus Boldt, der siden 1. februar kun har trænet i sin klub en gang om ugen.

»Jeg blev dengang ansat i Skatteministeriet og har siden kørt frem og tilbage. Nu er det slut. Måske skal jeg spille lidt hyggebold i København, men ikke på det her niveau. Det var skønt at kunne være med til at redde endnu en sæson i den bedste række til sin klub,« kom det fra klubbens med garanti mest skattede medarbejder.

Klogt valgte træner Jesper Ø. Pedersen i anden halvleg i syv-otte minutter at tage Boldt ud på bænken, så han lige kunne få luft og se lidt på ikke mindst Lasse Andersen.

Da han kom tilbage igen i kampens sidste minutter, var det for at starte med to store redninger.

Alt var kaos, da der blev fløjtet af. Samtlige Århus-spillere og -ledere suste hen mod Boldt og takkede ham for den store og utroligt vigtige indsats i hans allersidste kamp for klubben.

»Jeg er glad for, at det blev den sidste. Jeg tror ikke, vi havde haft kræfter til tre op-nedrykningskampe mod Vrold Skanderborg,« siger matchvinderen, der efter al sandsynlighed bliver erstattet af Koldings Lars Juul Mikkelsen.

Men i det hele taget ros til Århus for en fantastisk fighterindsats. Spillet var ikke kønt, men det er tilgivet i betragtning af, at der næsten kunne stilles et stærkere hold af de skadede spillere udenfor.

Til gengæld masser af ris til Team Tvis-holdet, der bestemt ikke gav John Mikkelsen og Kim Sandal den rette afskedsgave. Det er ikke nok at være et talent. Men skal også bruge hovedet og kæmpe for at blive til noget på håndboldbanen. Måske ville det hjælpe med mere ro på bænken. Udefra virker det dybt forvirrende, når tre trænere render rundt og giver ordrer på samme tid.

Landsholdsmålmand Michael Bruun, der i pausen blev hædret med Ravngård-pokalen – den højeste udmærkelse indenfor KFUM-idrætten – og dermed efterfulgte koryfæer som Erik Holst og Mogens Jeppesen, stod i ca. halvdelen af kampen.

Han har i øjeblikket ingen kommentarer om sin fremtid, men B.T. erfarer, at Michael Bruun bliver i dansk håndbold.

Han har kontrakt med Team Tvis Holstebro indtil sommeren 2005, men der kan naturligvis også komme andre danske klubber ind i billedet.

Bruun kunne i næste sæson faktisk have fortsat sit håndboldspil hos de kommende spanske mestre Portland San Antonio, men en klodset fremgangsmåde af klub og en agent, som sendte Michael Bruun ud i tilbud til flere spanske klubber og med en transfersum på næsten 400.000 kroner, forpurrede Michael Bruuns håndboldfremtid i det solrige Spanien.

Kilde: B.T..