Point på KH’s ønskeseddel

Kolding Håndboldklub er i enhver henseende underdog i herrernes Håndboldliga. Men trods et nyt nederlag søndag til Tvis, det niende af ti mulige i sæsonen, er det stadig for tidligt at afskrive koldingenserne.

Kolding Håndboldklub er i enhver henseende underdog i herrernes Håndboldliga. Men trods et nyt nederlag søndag til Tvis, det niende af ti mulige i sæsonen, er det stadig for tidligt at afskrive koldingenserne.
Spillemæssigt var det nemlig langtfra et bundhold, der tog imod de vestjyske gæster, og i store perioder af kampen lå Kolding Håndboldklub da også i front. Godt inspireret af en på én gang dybt engageret og samtidig temmelig rolig Ole Andersen på trænerbænken. Faktisk skulle man 17 minutter hen i kampen, før Tvis for første gang bragte sig i front med 7-8, og på det tidspunkt var det tæt på, at kampen knækkede, for oven i Tvis-føringen fik Kolding Håndboldklubs Steen Knudsen en to minutters udvisning.

Men som ved flere andre lejligheder i kampen hev målmand Dennis Klinge en klasseredning frem, og kort efter sørgede Koldings anden Dennis med efternavnet Matthiesen i den anden ende af banen for at bringe balance i regnskabet igen med sin scoring til 10-10.

Samme Dennis Matthiesen var i det hele taget en af Koldings store spillere med ni mål og en næsten pletfri indsats. Kun en enkelt udvisning for hårdt spil begået i frustration over en i øvrigt korrekt dommerkendelse trak lidt ned.

Men netop den udvisning symboliserede også en af de positive sider ved Kolding Håndboldklubs indsats, nemlig at der blev kæmpet til den bitre ende. De langt fra uefne modstandere fik ikke lov at slappe af, og så sent som et minut før slutfløjtet var Kolding Håndboldklub kun bagud med et enkelt mål.

Så blev hele butikken, uden held, satset i det sidste minut af en kamp, som begge hold havde ære af. For Kolding Håndboldklub spillede ikke som et bundhold og havde fortjent point mod en modstander, der bestemt ikke var for begyndere – og som i øvrigt er det eneste danske hold, der har slået mestrene fra Kolding IF i denne sæson.

Bagefter var det da også svært at få Kolding Håndboldklubs nye træner, Ole Andersen, til at se sort på tilværelsen inden de to sidste kampe før jul mod Viborg ude og FIF hjemme.

– For mig var det en stor optur, for vi styrede i store faser i anden halvleg hele kampen. Men så længe vi ikke får ryddet de små sammenbrud af vejen, så bliver det svært, sagde Ole Andersen, der også har sit helt eget galgenhumoristiske bud på pointhøsten i de næste kampe:

– Vi skal bare have fem point mod Viborg og FIF.

Efter en lille tænkepause:

– Nej, jeg vil være jublende lykkelig for tre point, og to vil være ok – men får vi ingen, så vil jeg være ked af det.

Ole Andersen og spillerne har øget træningsindsatsen til at omfatte alle fem hverdage hver uge, men det er stadig ikke pointhøsten, der er i fokus for træneren.

– Jeg kigger sjældent på pointene, men på arbejdsindsatsen, og det tror jeg på bliver belønnet på et tidspunkt. Min erfaring er, at man ikke taber ti kampe med et eller to mål, siger Ole Andersen.

Den øgede arbejdsindsats er også blevet bemærket af klubformand Bent Ginnerskov Jensen:

– Nu mangler de snart kun at gå i kirke sammen om søndagen, konstaterer han med et skævt smil.

Kilde: Jydske Vestkysten.