Ny sæson – nye pokaler?

Team Tvis Holstebro indledte sæsonen 2018/2019 med en forrygende sejr på 25-36 (11-16) over Ribe/Esbjerg EH i pokalturneringens ottendedelsfinale. Hermed er den lidt tamme afslutning på sidste sæson, hvor DM-semifinalen glippede, skubbet bort fra erindringen, og vi kan nu kigge håbefuldt fremad.

I denne sæson spiller Dragerne om ikke mindre end fire pokaler. 26. august kan den første pokal komme i hus med en sejr i Super Cup mod mestrene fra Skjern.

Holdet er også kun tre sejre fra at gentage sidste års pokaltriumf. Med en sejr i kvartfinalen i efteråret venter endnu en Final Four i det nye år.

Vanskeligere bliver det at vinde metal i de to store turneringer, EHF Cuppen og 888Ligaen. TTH træder som topseedet ind i tredje og sidste kvalifikationsrunde til EHF Cuppen 17. november. Med en samlet sejr går holdet videre til  gruppespillet, der begynder i februar 2019. Går TTH videre fra gruppespillet, som i 2012/2013 og 2014/2015, venter der kvartfinaler i april og Final Four i maj. Hvis lodtrækningen flasker sig, er det bestemt ikke umuligt at nå en kvartfinale og evt. Final Four, hvis ikke Dragerne lige ramler ind i Kiel, Magdeburg, Hannover eller Berlin.

I Danmarksturneringen, der vel er den vigtigste turnering, venter som sædvanligt 13 modstandere og 26 runder, hvor de otte bedste kommer i slutspillet. Målet må være at ende i top fire og få mindst et point med over i slutspillet. Det manglende point blev fatalt i sidste sæson, hvor TTH smed det i sidste runde mod Nordsjælland og endte på femtepladsen i grundspillet. Det har vist sig meget vanskeligt at gå videre fra slutspillet uden point i posen.

Hvad kan vi så forvente af sæsonen? Opstarten for været god med bl.a. en sejr over de tyske mestre fra danskerklubben Flensborg-Hanved, og nu storsejren over Ribe-Esbjerg i pokalen. Truppen ser da også sammenspillet, god og bred ud. Væk er Birkefeldt og Bergerud, men til gengæld er Sebastian Frandsen og Kay Smits nye i truppen sammen med en række lovende talenter. Vi kan godt håbe på metal i år!