Markussen for Mensing

Rygterne har svirret et stykke tid, men nu er det officielt. Aaron Mensing stifter til Flensborg fra næste sæson, mens Nikolaj kommer til fra Veszprem.

23-årige Aaron Mensing var efter sin flotte sæson med landholdsdebut en eftertragtet herre på venstrebacken. Da SG Flensburg Handewitt samtidig stod og manglede en spiller til pladsen og slesvigeren Mensing ikke havde lagt skjul på sin lyst til at spille for Slesvigs håndboldsmæssige fyrtårn, der i denne sæson endte på andenpladsen i bundesligaen a point med de holstenske ærkerivaler fra THW Kiel, så lå det i kortene, at han allerede var at finde i Flensborg fra næste sæson. Mod en overgangssum på knap 1 mio. kr. til TTH.

TTH var udmærket klar over, at man nok ikke kunne holde på Mensing hele kontraktperioden på tre år, da han havde en klausul i kontrakten om at kunne skifte efter to år, altså i 2022. Derfor havde klubben sikret sig en gardering i form af 32-årige Nikolaj Markussen, der ikke havde fået meget spilletid i ungarske Veszprem. I første omgang fra 2022, men nu bliver det fra 2021. Det forlyder ikke noget om en overgangssum, men den er formodentligt begrænset. I stedet har TTH og Markussen bundet hinanden til en femårig kontrakt, der altså løber til Markussen er 37 år.

Økonomisk må det formodes, at det er en rimelig god forretning for TTH. Beløbet for overgangssum og årlig kontrakt må være større for Mensing end for Markussen.

Mere ubekendt er det sportslige. Mensing er en tovejsspiller på vej frem, mens Markussen er en sublim specialist i angrebsspillet, der dog har døjet med skader og ikke længere har ungdommens udviklingspotentiale i sig. Til gengæld virker han afklaret omkring sine spidskompetencer og har en rutine, der kan gavne holdet.

Status er, at TTH mister denne sæsons topscorere Kay Smits og Aaron Mensing. Det er naturligt nok, da det ikke er muligt at konkurrere med topklubber fra bundesligaen som Magdeburg og Flensborg. Det vidner da også om TTH’s position som tophold i den danske liga, at de bedste spillere ikke længere rykker til danske konkurrenter.

Samlet set ser ændringerne til næste sæson sådan ud:

Tilgange:
Ronnie Nicolaisen, Lemvig-Thyborøn Håndbold, målmand
Josip Cavar, SønderjyskE, målmand
Frederik Tilsted, Mors-Thy Håndbold, playmaker
Jonas Gade, Mors-Thy Håndbold, højre back
Rasmus Kier, Århus Håndbold, højre fløj
Nikolaj Markussen, Veszprem, venstre back

Afgange:
Sebastian Frandsen, FC Porto, målmand
Rickard Frisk, Alingsås, målmand
Kay Smits, SC Magdeburg, højre back
Nicklas Graugaard, Lemvig-Thyborøn Håndbold, målmand
Johan Kofoed, Ajax København, venstre back
Odinn Thor Rikhardsson, KA Handbolti, højre fløj
Jorn Smits, Lemvig-Thyborøn Håndbold, venstre back
Aaron Mensing, Flensburg-Handewitt, venstre back

Ydermere er der skrevet kontrakt med målmanden Sander Heieren fra Drammen HK, stregspilleren Miha Zvizej fra Ribe-Esbjerg og forsvarsspecialisten Mathias Smed fra Skanderborg fra sæsonen 2022/2023.

Det er vanskeligt at vurdere om det samlet set er en styrkelse eller svækkelse af truppen med disse udskiftninger. Profilerne Frandsen, Smits og Mensing bliver svære at erstatte, og det vil kræve tid og hårdt arbejde at få spillet det nye hold sammen. Forhåbentlig bliver det med højre back Nikolaj Enderleit og playmaker Johan Meklenborg i fuldt vigør efter deres alvorlige skader.

Det en en positiv tendens, at TTH nu igennem flere år har ageret som et tophold ved at hyre spillere fra andre ligaklubber og sende spillere videre til enten udenlandske klubber eller til klubber, der ikke er en trussel i kampen om medaljer. Det vidner om en målrettet og bevidst strategi fra klubbens side.

Vi glæder os til at se, hvad næste sæson bringer. Den skydes i gang i Jyllingehallerne 28. august med en ottendedelsfinale i pokalturneringen mod det ambitiøse 1. divisionshold HØJ Håndbold. Med en sejr her er TTH blot tre kampe fra en pokaltitel. Kortere har vejen til en pokaltitel aldrig været før.