Liga-pladsen sikret uden champagne

Maja Grønbek tog i 2. halvleg ansvar, da Skovbakken var presset. Med seks mål var hun med til at sikre århusianerne endnu en sæson i landets bedste række. foto: martin ballund
Skovbakkens kvinder er også fra næste sæson i HåndboldLigaen.

Maja Grønbek tog i 2. halvleg ansvar, da Skovbakken var presset. Med seks mål var hun med til at sikre århusianerne endnu en sæson i landets bedste række. foto: martin ballund
Skovbakkens kvinder er også fra næste sæson i HåndboldLigaen.
Det stod fast i går aftes, hvor holdet med møje og besvær fik hevet en lille bitte sejr i land på udebane i Holstebro. Skovbakken vandt 29-27 over Team Tvis Holstebro, og sikrede sig dermed det videre Liga-liv efter blot to kampe.

Men der var langt fra champagne-stemning i Skovbakkens omklædningsrum, for kampen var en ualmindelig trist affære, der ligeså godt kunne have affødt en tredje kamp i Århus.
– Det var simpelthen noget lortespil, vi præsterede, sagde en ærlig Karina Bjørn, der trods alt blev Skovbakkens topscorer med otte mål.

Første halvleg er slet ikke noget at skrive hjem om. Efter storsejren med 16 overskydende mål i Vejlby Risskov-Hallen i sidste kamp mod vestjyderne, havde parterne denne gang byttet roller.

Skovbakken lod sig glide med ned i divisions-holdets tempo, og lignede i perioder mere et hold på vej ned i 1. division. Team Tvis Holstebro fulgte godt med og var helt frem til det 24. minut foran med en enkelt pind.

Spillet hang slet ikke sammen for århusianerne, der så meget trætte ud. Der er lang vej til Holstebro ad små veje i tordenregnvejr, og i hvert fald er der lang vej gennem en håndboldturnering, der skal afsluttes med et kvalifikationsspil.

– Det er da demotiverende pludselig at skulle spille om forbliven i Ligaen i stedet for at spille om medaljer. Og det har været hårdt at finde kræfterne til denne kamp, både mentalt og fysisk, sagde Bjørn.

I pausen gav Skovbakken-spillerne hinanden hånd på, at nu skulle den sejr hives hjem. Og det var et lidt bedre motiveret hold, der med Maja Grønbek og Dorte Søndergaard i spidsen, satte trumf på og skød et par virkeligt hårde bolde ind i Tvis Holstebros mål. Men det blev ikke til ret meget mere, og sejren hang virkelig i en tynd tråd helt frem til sidste sekund.

– Jeg troede ikke på noget før sidste fløjt. For Team Tvis Holstebro var meget bedre i dag, end sidst vi mødte dem. De spillede rigtig flot håndbold i perioder, sagde Skovbakken-træner Michael “Skjern” Hansen, der nu kan se frem til en ny makker i trænerduoen efter Jens Bruuns farvel til Skovbakken.

– Først vil jeg sige, at jeg er helt vild glad for, at vi stadig er i Ligaen. Og jeg har haft et spændende makkerskab med Bruun, men ser også frem til samarbejdet med Peter Bredal. Men allermest glæder jeg mig til at holde sommerferie uden håndbold. Det trænger vi vist alle til, sagde Hansen og lignede virkelig en person, der kunne trænge til solbriller.

Tina Bøttzau sagde farvel til Skovbakkens hjemmepublikum i Vejlby-Risskov Hallen i den første kamp mod Team Tvis Holstebro. Alligevel havde hun taget turen med til den vestjyske by.

– Ja, hvad skulle jeg ellers lave, grinede den nu forhenværende Skovbakken-profil. Hun fulgte interesseret kammeraterne på banen fra række 2.

– Holdet mangler temposkift i denne kamp. Det går alt for langsomt, men Holstebro er klart bedre i dag, sagde Bøttzau, inden hun delte autografer ud til beundrende piger fra Holstebro. Stjernen kan ikke løbe fra sit image.

Maja Grønbek fejrede sejren – og den fortsatte status som Ligaspiller – stille og roligt med en grøn flaske.

– Det er jo ikke til champagne, det vi laver i dag, sagde Grønbek, der fortsat mangler et par detaljer i sin kontrakt med Skovbakken, inden den er klar til blækket.

– Det er nogle små ting, der skal falde på plads, men det sker snart, lovede den tidligere landsholdsspiller.

Kilde: Århus Stiftstidende.