Lazarettet reddede julen

Århus GFs spillere i HåndboldLigaen mødte de godt 2000 tilskuere i Arenaen i går med nissehuer på, inden opgøret Liga-opgøret mod Tvis/Holstebro, som holdet efter en hektisk afslutning trak sig sejrrigt ud af.

Århus GFs spillere i HåndboldLigaen mødte de godt 2000 tilskuere i Arenaen i går med nissehuer på, inden opgøret Liga-opgøret mod Tvis/Holstebro, som holdet efter en hektisk afslutning trak sig sejrrigt ud af.
Med 28-26 som slutcifre sikrede Århus GF sig den sjette sejr i træk og et fortsat greb i toppen. Meget så dog ud til, at det primært var drillenissen, der var på spil, og han var i høj grad ude efter hjemmeholdet. Århus GF måtte allerede inden kampen se bort fra Thomas Steen og Jeppe Fruensgaard med skader, og kampen var knap gået i gang, før også Brian Ernstsen måtte give op efter et kraftigt slag over hånden, som senere betød et besøg på skadestuen. Senere gik det ud over slovakiske Andrej Kandrac, der fik et trælår, og dermed var udskiftningsbænken hos århusianerne beskåret til en markspiller og en målmand.

Det gav spillerne dog pokker i og kæmpede det bedste, de havde lært gennem hele kampen. Den fight blev belønnet i første omgang af et medlevende publikum, der med taktfaste klapsalver hjalp århusianerne gennem de svære perioder af kampen og siden med forløsningen i form af to point i en afslutning, hvor målmand Christian Gottrup spillede en væsentlig rolle med flere vigtige og store redninger.

Århus GFs problemer som følge af skaderne var så store, at træner Jesper Ø. Pedersen var tvunget ud i nogle ganske alternative opstillinger. Således var højrefløjen Martin Søborg flere gange sat på den, for ham, svære post som back, mens den normale playmaker Michael Laursen i hele anden halvleg tog tjansen som venstre fløj.

Det havde Laursen inden i går kun prøvet i udekampen mod Helsinge. Men som han konstaterede efter kampen:

– Den gang havde jeg også 100 procents udnyttelse.

I går blev det til en enkelt fra pladsen, men derudover nåede han at sætte sit tydelige præg på spillet fra hans normale position.

Efter kampen var han da også godt tilfreds med de to point.

– Vi førte det meste af vejen, og det gjorde det da lidt lettere for os. Havde vi været nede med tre scoringer, så kunne vi godt være knækket, sagde Michael Laursen.

Han hæftede sig dog også ved, at selvtilliden, der er bygget op gennem de seneste sejre, havde skabt et godt grundlag for holdet.

– De fem i træk gav os troen på det. Men vi fik også en meget god hjælp fra publikum, sagde Michael Laursen.

Efter at have været nede i sækken i første halvleg ved 13-9 til Tvis/Holstebro fik hjemmeholdet udbytte af et forsvarsskift til 3-2-1 fra begyndelsen af anden halvleg.

Muren Gottrup
Århus GF bragte sig foran, og i den næste periode bølgede kampen frem og tilbage.

Afgørende for sejren blev det dog, at Christian Gottrup i slutminutterne var en mur, og at hjemmeholdet ofrede sig fuldstændigt.

– De sidste par minutter var vi ovenpå og kunne se en ende på det. Men vi havde syv meget lange minutter inden det. Og der var absolut ikke flere kræfter tilbage, da kampen var forbi, sagde Michael Laursen.

Også træner Jesper Ø. Pedersen var glad for sejren og holdets indstilling.

– Jeg havde kun to spillere at skifte ud med, så de kunne ikke gøre andet end bare spille. Og der var godt nok ikke mange kræfter tilbage i dem, sagde han.

Han mente, at en af de afgørende ting for sejren var begyndelsen på anden halvleg, hvor Århus GF fik bedre fat i forsvaret samt Gottrups gode afslutning på kampen.

– Vi blev simpelthen bare nødt til at give os fuldt ud, så længe vi kunne. Så kunne det være, vi faldt sammen til sidst, men vi var så faldet med ære, sagde Jesper Ø. Pedersen.

I stedet kunne han se sine spillere juble over en fortjent sejr efter en hård fight, og mon ikke drillenissen lige tænker sig om en ekstra gang, inden han prøver at stikke en kæp i hjulet for Århus GF.

Kilde: Århus Stiftstidende.