Kollektivets triumf

Århus GF fuld af kampgejst snød Tvis. Skadede Jan Paulsen kaldte det kollektivets triumf, og det var nok ikke helt usandt.

Århus GF fuld af kampgejst snød Tvis. Skadede Jan Paulsen kaldte det kollektivets triumf, og det var nok ikke helt usandt.
»Vi er mange spillere om budet, og hvor er det dejligt at se, hvordan der blev kæmpet,« siger den tidligere udlandsprofessionelle i Norge, Tyskland, Frankrig og Italien.

Han sad udenfor med en akillesseneskade, der skal skannes i aften. Lige bag bænken sad den ordinære førstemålmand, Lars Juul Mikkelsen, hvis sæsonpremiere blev stoppet af en fiberskade. Og i civilt optrådte Thomas Steen, der stadig har efterveer af en knæoperation.

Der var ikke mange, der af den grund ville sætte så meget som en rund tier på århusianerne, men hvilken herlig kampgejst de viste.

»Der var tænding på fra starten, og det betød, at de ikke kunne komme igennem vores forsvar. Jeg vil da godt indrømme, at det så sort ud, da vi løb på banen, men hvor var det dejligt at se, at vi kunne vinde trods skaderne,« siger anfører Michael Laursen, der indtil han blev træt 10 minutter før tid dirigerede med stor autoritet.

11 mål førte århusianerne med, da der var spillet en halv snes minutter af anden halvleg, men så gik der kludder i maskineriet. »Det ligger ikke til mig at blive nervøs, men jeg vil da godt indrømme, at de kom lidt for tæt på,« siger Michael Laursen.

Hjemmeholdet nåede faktisk helt op på 27-29 et minut før tid, bl.a. fordi Martin Søborg lavede sit livs dummeste udvisning. Den kostede fire mål til hjemmeholdet, og Søborg indkasserede for øjnene af de 875 skuffede tilskuere sit livs største skideballe af den ellers så rolige træner Jesper Ø. Pedersen.

Hjemmeholdet var én megastor skuffelse. I de seneste år har mange af spillerne domineret danske ungdoms- og ynglingelandshold, men ordet de evige talenter falder efterhånden mange ind. Der synes slet ikke at være nogen udvikling på det Tvis-mandskab, der endda har forstærket sig kraftigt før denne sæson.

Den nybagte far, Jesper Stenholt, startede stærkt, men kun i det første kvarter. Og der var faktisk slet ikke noget at glæde sig over hos hjemmeholdet.

Til gengæld kan århusianerne juble over to fine indkøb fra Island. Robert Gunnarsson kørte rundt med den såkaldte forsvarsspecialist Niels Wittus, så denne må være svimmel endnu. Og Tjørvi Olafsson lavede nogle flotte mål fra venstre fløj. Når århusianerne ellers kommer i stærkeste opstilling, kan det blive rigtigt sjovt at gå til håndbold i Arenaen.

Kilde: B.T..