Hvem giver mest i løn?

Ex-P har gransket ligaklubbernes regnskaber for sæsonen 2021-2022 og kan afsløre, hvor meget de enkelte klubber brugte på personaleomkostninger og hvem der over- og underpræsterede i sidste sæson.

Der tegner sig et tydeligt billede i toppen. Aalborg, GOG og Skjern med de største lønbudgetter endte som de tre bedste i grundspillet, dog med GOG (14,7 mio.) som nr. 1 trods betydeligt færre penge end Aalborg (26,8 mio.), der er løbet fra konkurrenterne økonomisk. I slutspillet snød GOG igen Aalborg og vandt guld, mens BSH (13,1 mio.) stjal bronzen fra Skjern (14,9 mio.), der burde have vundet sølv, men endte uden metal.

TTH (13,5 mio.) burde med de 4. største personaleomkostninger have endt i slutspillet og semifinalerne, men sådan gik det som bekendt ikke. TTH endte som nr. 13 i grundspillet og underpræsterede dermed mest. Derefter kom SønderjyskE (10,1 mio.)  og Kolding (9,5 mio.) , der med henholdsvis det 6. og 8. største budget endte som nr. 11 og 12.

Omvendt overpræsterede Skanderborg (7,4 mio.), der trods de 10. største personaleomkostninger endte som nr. 4 i grundspillet, men dog gik kolde i slutspillet. Lemvig-Thyborøn (4,5 mio.) overraskede også positivt. Det 13. eller 14. største budget gav alligevel en flot 9. plads i grundspillet.

Hvis økonomien er nogenlunde den samme i denne sæson og resultaterne følger pengene, ender Aalborg med en sikker guldmedalje foran GOG og Skjern tæt fulgt af TTH og BSH. Det er de traditionelle Big Five de seneste år, både økonomisk og sportsligt.  En ubekendt er dog den nye fusion Skanderborg Aarhus. I bunden bliver det, hvis pengene bestemmer,  en kamp mellem Lemvig-Thyborøn og Nordsjælland om at undgå at følge HC Midtjylland ned i 1. division.

Heldigvis bestemmer pengene ikke alt. Hvert år er der klubber, der under- og overpræsterer i forhold til deres økonomiske formåen, så alt er ikke afgjort på forhånd.

Regnskaberne afslører i øvrigt også, at seks klubber endte med et negativt resultat på bundlinjen. Størst var underskuddet hos Kolding (1,9 mio.), SønderjyskE (0,9 mio.), TMS Ringsted (0,6 mio.) og Nordsjælland (0,5 mio.). Fire hold, der ikke kom i det lukrative slutspil. Trods de sportslige problemer endte regnskabet for TTH omvendt med et overskud på 42.177 kr. Trods en voldsom stigning i lønudgifterne endte Aalborg med det klart største overskud, nemlig på 1,5 mio. kr.

CVR-registret har ikke regnskaber for Fredericia HK og Skive fH, da de ikke er registeret som virksomheder, så de indgår ikke i analysen.