HSH og harmonikahåndbold

Aalborg HSH var milevidt fra det spillemæssige flotte niveau i premierekampen hjemme mod Viborg HK, da sæsonens første udekamp i HåndboldLigaen i aftes resulterede i et indiskutabelt nederlag.

Aalborg HSH var milevidt fra det spillemæssige flotte niveau i premierekampen hjemme mod Viborg HK, da sæsonens første udekamp i HåndboldLigaen i aftes resulterede i et indiskutabelt nederlag.
Ryan Zinglersen, cheftræner i Aalborg HSH, lagde da heller ikke fingrene imellem, da han få kom ud af omklædningsrummet få minutter efter slutsignalet. Skuffelsen og frustrationerne var til at tage og føle på hos aalborgenserne, der i dette opgør på ingen måde fik bevist, at holdet også kan og vil stå på egne ben på udebane i denne sæson.

– Tryghedsnarkomaner, hvislede det ud mellem tænderne på Ryan Zinglersen, mens ophidselsen stadig var intakt. – Vi halter efter hele kampen igennem, og stik imod det taktiske oplæg halter vi efter Team Tvis/Holstebro hele kampen igennem. Det her udebanesyndrom klæber åbenbart til holdet, selvom vi har talt om at gøre noget ved det i denne sæson, fortsatte Ryan Zinglersen.

Aalborg HSHs angrebsspil var kampen igennem en tyndbenet affære, og svenske Mathias Adjovi var næsten ene om at fastholde sin plads i alle 60 minutter. De øvrige i bagkæden fløj ind og ud af banen i takt med, at tingene slet ikke fungerede efter hensigten.

Indtrykket af Aalborg HSH blev ikke bedre af, at holdet smed det hele på gulvet de gange, mandskabet alligevel var ved at få kontakt – eksempelvis ved 15-13 og 19-17 i anden halvleg. Opgøret var langt hen ad vejen en solid omgang harmonika-håndbold.

Team Tvis/Holstebro fik de flotteste toner ud af anstrengelserne, men Aalborg HSH formåede alligevel i periode at trykke instrumentet den anden vej – kønt og melodisk var det dog ikke. – Vi var ikke kloge nok. I stedet pølede vi op og lavede nogle dumme angrebsfejl, og vi indkasserede også nogle dumme udvisninger, mente Ryan Zinglersen.

Et rødt kort – direkte diskvalifikation – af Aalborg HSHs Mads Kiib 13 minutter før tid kostede også aalborgenserne dyrt i den fase, hvor spurten skulle sættes ind.

Aalborg HSH var kun foran én gang i aftes – ved stillingen 0-1og efter pausen viste bagspilleren Lasse Andersen, der var skadet og ikke med i vestjydernes premiere mod Skjern, sin klasse med fem fuldtræffere.

Generelt var hjemmeholdets bagkæde langt mere homogent spillende end Aalborg HSH i aftes, og vestjyderne havde også held til at sætte langt flere kontraangreb ind. Stamspillere som Jesper Koch, Søren Larsen og Mads Kiib var skygger af sig selv i aftes, og så skulle det næsten gå galt, når en del af de øvrige heller ikke var oppe i vanlige omdrejninger.

– Det var positivt, at Mathias Adjovi kom i gang både i angreb og forsvar. Han havde fine indspil til både streg og fløj foruden sine fire rene scoringer, men ellers var der vist mest tale om cirkus-håndbold for de fleste andre, sukkede Ryan Zinglersen.

Kilde: Nordjyske Stiftstidende.