Hævnen er sød

For præcis otte år siden, den 22. april 1998, sendte Team Helsinge, med Torben Winther på trænerbænken, Tvis KFUM ud af håndboldligaen, da en ung Lars Krogh Jeppesen scorede for nordsjællænderne i sidste sekund. I dag var det hævnens time – vestjyderne der trak det længste strå og med skæbnens ironi fik Torben Winther også lov at rykke ned på IC Vest.
Fra kampens start var den vestjyske hævntørst ellers til at overse og det var tydeligt at Helsinge havde mere at spille for end TTH. Anført af en velspillende Mikkel Tønners i målet og en træfsikker Martin Bager på stregen blev det til en firemålsføring, 1-5, før TTH kom i gang. Lasse Andersen sørgede for udligning til 12-12, men ved pausen var der tre mål op for dragerne, 15-18.

Tæmmer-teamet Bent Nyegaard og Claus Uhrenholt har sandsynligvis haft de store bogstaver fremme da de talte med holdet i pausen, for TTH startede anden halvleg som lynild og torden. Der var langt mere tempo i angrebsspillet og på under tre minutter bragte TTH sig foran, 19-18. Team Helsinge kom sig dog hurtigt over chokket og vestjyderne fik ikke lov at være foran længe.

Med otte minutter tilbage af kampen stod det 28-28 og i den intense afslutning, hvor der blev kæmpet om hver eneste bold, gjorde Michael Bruun forskellen. Efter Kim Nielsens scoring til 31-30, havde nordsjællænderne i en sidste chance for at udligne og dermed bevaret håbet om at blive i rækken. Et tremeterkast blev til en afslutning fra fløjen, men Bruun stod i vejen og blev manden der fuldbyrdede hævnen, idet Helsinges konkurrenter i nedrykningsræset vandt deres kampe.

Selvom nordsjællænderne havde alt at spille for og TTH næsten intet, er det stadig skuffende at kampen skulle blive så spændende. Dragerne burde være i stand til at tage teten fra kampens start, men den manglende evne til at gøre det har været et tilbagevendende problem gennem hele sæsonen. Team Helsinge havde alt for let ved at stikke en kæp i hjulet på det vestjyske angrebsspil og på stregen fik hverken Jesper Ahle eller Frode Kristiansen noget ud af det.

Lars Rasmussen blev i forbindelse med kampen kåret af klubben til årets spiller efter en åben afstemning og det er ganske fortjent, for han har gennem hele sæsonen kæmpet godt for sagen. Dagens kamp var ingen undtagelse og han bliver Dagens Drage.

Efter at have givet det trofaste hjemmepublikum en sejr at leve på indtil næste sæson, mangler kun en kamp for TTH. Den står imod TMS Ringsted, som kæmper for at undgå nedrykningsspil, men TTH har også noget spille for. Hvis resultaterne flasker sig kan TTH slutte på en sjetteplads og det er alt andet lige noget kønnere end at slutte et skridt og en spytklat over nedrykningen.