Frygtelig februar

Stikflamme

Efter EM-pausen har TTH spillet 5 kampe. De er alle blevet tabt. Målet må nu være at undgå direkte nedrykning. Holdet er på 16 point for 21 kampe og ligger på en aktuel 11. plads med 4 point til slutspil og 3 point til direkte nedrykning.

Der er naturligvis mange grunde til de fem nederlag. I de sidste fire kampe mod BSH, GOG, MTH og Skjern har spillet faktisk været ganske godt, og vi har været tæt på at få point. I den seneste kamp mod Skjern førte TTH med 21-23 med 16 minutter igen, mod BSH med 19-21 med 17 minutter igen, og mod GOG stod det 30-30 med 2 minutter igen. De sidste marginaler har altså manglet.

Og de marginaler er først og fremmest redninger fra målvogterne. De to målmænd Josip Cavar og Ronnie Nicolaisen har således ligget med redningsprocenter på under 30 i alle de 5 kampe, og oftest langt under. Det er meget lavt. Bunden blev nået mod Skjern, hvor TTH kun havde 6 – seks – redninger i hele kampen. Og ingen i slutfasen, hvor Skjern rykkede fra. Cavar endte på en redningsprocent på 18 (6/33) og Nicolaisen på 0 (0/7).

Målmandsposten, der før har været TTH’s styrke, er nu blevet holdets akilleshæl. Med samlede redningsprocenter på 26,3 for Cavars vedkommende og på 22,8 for Nicolaisens vedkommende har TTH ligaens næstdårlgste målmænd kun undergået af TMS Ringsted. Målmændene skal i samarbejde med forsvaret således løfte niveauet, hvis der skal de nødvendige point på kontoen i resten af grundspillet, der indeholder gysere mod alle de andre bundhold.