En ny sæson truer

Nu varer det ikke længe før sæsonen for alvor begynder for herrerne med onsdagens pokalkamp mod AaB. Damerne har allerede været i aktion i pokalturneringen, hvor SK Aarhus ikke uventet slog holdet ud.

Nu varer det ikke længe før sæsonen for alvor begynder for herrerne med onsdagens pokalkamp mod AaB. Damerne har allerede været i aktion i pokalturneringen, hvor SK Aarhus ikke uventet slog holdet ud.
Damernes pokalkamp endte 35-25 til østjyderne efter 16-12 ved pausen. TTH måtte undvære fire U-EM-deltagere – tre stillede op for Danmark og vandt som bekendt, mens Nycke Groot var med for Holland – og gav til gengæld debut til hele syv spillere i dragehammen. Træner Niels A. Nielsen betegnede indsatsen med følgende ord: “Vi gjorde det hæderligt, men heller ikke mere end det. Vi var ikke gode som hold da det virkelig var nødvendigt, at der var mange debutanter skal ikke være en undskyldning for det.” Til gengæld kunne damerne glæde sig, da det i weekenden lykkedes at vinde den næstbedste række ved Nøvling Cup.

TTHs herrer har tidligere i sæsonoptakten slået pokalmodstanderen AaB ved et stævne i Skjern, men et er som bekendt træning, noget andet er alvor. Dog kan man i forbifarten konstatere at Aab i optakten til sæsonen blandt andet har slået svenske Sävehof to gange, tabt ”kun” 24-20 til THW Kiel, og senest tabt med fem til Mors-Thy. På spillersiden samler interessen sig naturligt nok om ”den dansende traktor” – find selv på flere tilnavne! – Joakim Boldsen, som spiller sin første ”rigtige” kamp for de bolchestribede, når det går løs mod TTH. Boldsen er blevet sparet i flere af AaBs træningskampe, men lur mig om ikke han er klar når det gælder. En anden nyerhvervelse hos AaB, der er værd at lægge mærke til, er den svenske højrefløj Jan Lennartsson, som har været ret godt scorende i optakten.

På AaBs hjemmeside udtrykker træner Per Jessen den obligatoriske respekt for TTH ovenpå nederlaget i Skjern. Forsvar og kontrafasen var afgørende i den kamp og det samme vil gøre sig gældende igen, mener Jessen: ”Det vigtigste bliver helt sikkert hvordan vi står i forsvaret og om Søren og John i målet har en af de gode dage. Samtidig bliver det også afgørende hvilket af de to hold der kan få gang i kontraløbene. Vi har nogle hurtige folk på fløjene, men det ved vi at de også har, så det tegner til at blive en tæt og spændende kamp.” Det må man jo give ham ret i.

Vinder TTH kampen, bliver næste modstander i pokalturneringen Fredericia HK, som TTH slog med et mål i træningsturneringen, men som ofte volder problemer. Videre i pokalturneringen er TTH til gengæld sikre på ikke at møde Skjern, som TTH har tabt til to gange i optakten, den sidste endda efter en føring på seks mål ved halvleg. Arvefjenderne blev nemlig slået ud af turneringen af Kolding IF.

TTHs herrer har som bekendt fået tilgang af fire spillere op til denne sæson. Undertegnede har ikke haft æren af at se dem spille, men Dagbladets skribent giver dem rosende ord med på vejen: ”Meget tyder på, at TTH har fundet fire spillere, der alle kan begå sig på det højeste niveau. På venstrebacken er Heino Holm Knudsen en oplagt forstærkning, og playmakeren Hans Christian Lund vil være et meget godt supplement til Jakob Thoustrup. På højrefløjen skal nordmanden Lars Erik Bjørnsen erstatte Dennis Kirkegaard. […] På stregen er Ringsted-spilleren Søren Hansen en markant forbedring i forhold til hollænderen Erik Huizing.” Det skal blive spændende at se dem i aktion – herfra skal lyde en opfordring til at droppe ”Hvad er det værd?” på DR 1 og i stedet nyde en lunken augustaften i IC Vests trygge rammer.

Damerne spiller første ordinære kamp i 1. division den 17/9 ude mod Skive, mens herrerne er i gang i ligaen allerede den 12/9 ude mod Mors. Den første hjemmekamp er for damernes vedkommende den 22/9 mod FHK, mens IC Vest lægger gulv til sæsonens første slag om Vestjylland, når TTH møder Skjern lørdag den 15/9. God sæson til alle dragefans og vel mødt i Vest!

Udgivet Kategorier Ikke-kategoriseret