Boesen bombede Kolding til sejr

Stilforskellen var til at få øje på hos de to holds trænere, da KIF Koldings bedste herrehold sent i går eftermiddag holdt lang håndboldliga-lørdag på hjemmebane.

Det var Tvis Holstebros fyrige og farverige fynbo, Ole Andersen, mod hjemmeholdets saglige og seriøse svensker, Ulf Sivertsson.

Som ventet vandt træneren med det kølige overblik. Dog nok ikke i kraft af trænerstilen så meget som i kraft af en bedre bredde og kvalitet i spillertruppen hos koldingenserne, der slog Team Tvis Holstebro med 32-27.

Men måske havde gæsternes temperamentsfulde og ivrigt råbende træner trods alt andel i, at vejen til Koldings-sejr var lidt mere træls, end selv en jyde bryder sig om.

Det begyndte ellers ikke for godt for Tvis
Der gik næsten 20 minutter, før vestjyderne scorede deres første mål i etableret angrebsspil. Kolding-forsvaret var både godt oppe på tæerne og oppe i et tempo, der var helt anderledes kvikt end i sæsonpremieren en uge forinden ude mod Otterup. Også den debuterende norske Kolding-målmand, Sindre Walstad, gjorde det pænt med i alt 17 redninger, heraf otte i en første halvleg, der længe så ud til at skulle blive ensidig.

Løst angrebsspil
Men foran 9-3 midtvejs i halvlegen tog hjemmeholdet for løst på angrebsspillet. Dumme boldtab og sløsede afslutninger konverterede Tvis prompte til hurtige kontra-gevinster, som fik Koldings forspring til at skrumpe ind til et mål.

Samtidig formåede mestrene at ydmyge sig selv, da de trods to Tvis-spillere udvist på samme tid ikke formåede at score. Og de – næsten – ukuelige gæster kunne oven i købet glæde deres træner med at score et flot vip-mål fra fløjen ved Dennis Kirkegård, lige da de var blevet fuldtallige.

Tættere end ét mål bagud kom Tvis dog ikke i resten af kampen. Fra kort før pausen og frem til ti minutter før tid førte Kolding konstant med omkring tre mål.

Især hjemmeholdets angrebsspil fik et løft efter pausen med højere tempo og mere kvalificerede afslutninger. På en dag, da for mange af Kolding-spillerne svigtede offensivt, var det afgørende, at Lasse Boesen gik forrest. Som sædvanlig uanfægtet af sine afbrændere, som der var i alt syv af, bombede den unge landsholdsspiller 13 bolde i mål.

Man havde hele tiden fornemmelsen af, at klasseforskellen ville vise sig i slutfasen. Den fornemmelse blev til fulde bekræftet, selv om Kolding i sine første to ligakampe endnu ikke har fundet det niveau, som holdet nåede i sine træningskampe mod tyske og svenske klassemodstandere.

Men mindre kunne også gøre det mod Tvis-spillerne, som med det svingende spil, der blev vist i går, nok mange gange i løbet af sæsonen må finde sig i at blive overfuset af træneren. Den slags reaktioner ligger ikke til Ulf Sivertsson, som på sin sædvanlige rolige facon kunne se sit hold slide modstanderne op.

Kilde: Jydske Vestkysten.