Århus HK kom i et alvorligt stormvejr

Århus HKs håndboldspillere må i dag sidde tilbage med en mærkelig fornemmelse. For i de første 30 minutter lurede overraskelsen mod Tvis/Holstebro på glimrende fighterindsats og flot vilje, og Århus HK burde have ført ved pausen.

Århus HKs håndboldspillere må i dag sidde tilbage med en mærkelig fornemmelse. For i de første 30 minutter lurede overraskelsen mod Tvis/Holstebro på glimrende fighterindsats og flot vilje, og Århus HK burde have ført ved pausen.
Men i det første kvarter af anden halvleg gik alt galt, og 11-12 blev forvandlet til 14-25, så nederlaget på 24-35 faktisk var billigt sluppet.

Det startede ellers godt for århusianerne, der med en stærk forsvarsindsats og klassespil af målmand Thomas Petersen kom foran 3-0, men mod et hold af Tvis/Holstebros standard bliver det straffet, når man ikke scorer på chancerne, og det er forklaringen på, at Århus HK var bagud med et mål ved pausen.

Thomas Steen og Allan Filtenborg tillod sig at misbruge straffekast, og de blev fulgt til dørs af en række brændte 100 procents chancer fra blandt andet Thomas Larsen, Michael Laursen og Andre Iversen.

Men endnu værre gik det, da Tvis/Holstebro efter pausen begyndte at skyde Thomas Petersen i fødderne, Århus HK blev ramt af en serie udvisninger, og koncentrationen fuldstændig svigtede i afslutningerne.

Andre Iversen måtte i anden halvlegs start på bænken to gange i træk, hvor han mellem udvisningerne kun nåede at være på banen i få sekunder, og det udnyttede Tvis/Holstebro ved at rykke fra 14-16 til 14-21. Dermed var kampen reelt afgjort.

Bagud 14-25 efter kun 13 minutter af anden halvleg, fik træner Peter Bredal dog stabiliseret tropperne, så Århus HK undgik den rene ydmygelse, og i den resterende del af kampen spillede de to hold lige op, selv om Tom Jensen havde en glimrende dag i det vestjyske mål.

Det var tydeligt, at den vundne protestsag, der giver Tvis/Holstebro en ny kamp mod Viborg, og dermed mulighed for stadig at komme med i medaljeslutspillet havde sat vestjyderne ekstra op til kampen i Århus, hvor de også uden for banen markerede sig ved at have større tilskueropbakning end Århus HK.

Tvis/Holstebros anfører John Mikkelsen var tilfreds efter sejren. – Den nye kamp i Viborg har givet os håb om at være med igen, og så var det bare perfekt med en sejr i dag, sagde John Mikkelsen.

Århus HKs træner Peter Bredal hæftede sig ved, at Århus HK spillede en flot første halvleg. – Vi skulle have ført med tre-fire mål, men vi gik helt i stå i de første ti minutter af anden halvleg. Det kunne have endt i den rene massakre, men heldigvis slog vi ikke totalt op i banen. Det er ærgerligt, at vi ikke fik udnyttet det gode forsvarsspil i første halvleg, men det er det tilbagevendende problem, at vi ikke får scoret på vores chancer, sagde Peter Bredal, der kun har få dage til at få sit hold op på mærkerne til næste kamp.

Kilde: Århus Stiftstidende.