Århus GF så rødt i sikker sejr

Århus GF vandt 31-24 over Team Tvis Holstebro og fik dermed kontrakt til topholdene, men det blev en usædvanlig dyr sejr for det århusianske Liga-hold.

Århus GF vandt 31-24 over Team Tvis Holstebro og fik dermed kontrakt til topholdene, men det blev en usædvanlig dyr sejr for det århusianske Liga-hold.
Både Henrik Hansen og Robert Gunnarsson fik direkte rødt kort og kan dermed se frem til karantæne i årets sidste kamp på lørdag ude mod Fredericia.

– Vi vil behandle sagen allerede i morgen, og hvis der er grundlag for det, er de i karantæne på lørdag, siger formanden for Dansk Håndbold Forbunds turneringsudvalg Jørn Topbjerg.

Og den normale praksis er, at et direkte rødt kort vil udløse en spilledags karantæne.

– Men jeg vil gøre alt for at få gjort noget ved Henrik Hansens sag. Jeg vil se situationen igen på video og så kommentere den overfor DHF. For det røde kort virkede helt vildt, og hvis han så oven i købet skal have karantæne for det. Jeg står rigtig godt placeret, og for mig var der ikke noget, Henrik Hansen kunne gøre for at undgå sammenstødet, siger Århus GFs træner Jesper Ø. Pedersen.

Episoden opstod i sidste minut af første halvleg, hvor Henrik Hansen i bestræbelserne på at stoppe et kontraangreb løb sammen med en Tvis-spiller. Set fra tilskuerpladserne virkede det helt harmløst, men ikke for kampens rystende svage dommere, Jan Jacobsen og Gert Aagaard, der trak det røde kort.

– Jeg har slet ikke fat i ham med hænderne. Det er kroppen, jeg tackler med. Jeg føler bestemt ikke, at jeg har gjort noget til rødt kort, siger Henrik Hansen.

Dommernes begrundelse for det røde kort var, at Henrik Hansen gik direkte efter manden.

Det andet røde kort
Robert Gunnarssons diskvalifikation få sekunder før tid for helt tåbeligt at have armen om halsen på en modspiller virkede derimod mere korrekt, og Jesper Ø. Pedersen får næppe noget ud af sin indsigelse. Århus GF-træneren må indstille sig på at tage til Fredericia uden de to.

– Vi skal hjem og rode lidt i posen for at finde ud af, hvad vi gør. For de er begge nøglepersoner i vores forsvar både, når vi spiller 3-2-1 og 6-0, så vi står med store forsvarsproblemer. Måske skal vi dække op på en helt anden måde end normalt. Heldigvis har vores trup vist sig god til at rokere om, siger Jesper Ø. Pedersen.

12 udvisninger
Foruden de to røde kort var der hele 12 to minutters udvisninger – heraf 10 til til Tvis – i den ikke specielt hårdt spillede kamp, hvor dommerne helt mistede grebet.

Måske spillede nerverne de neutrale ophavsmænd et puds, for dommerne var ikke blot til bedømmelse hos DHFs dommereksperter – også bedømmerne var til bedømmelse. Måske er det forklaringen på en lang række kontroversielle kendelser, der helt overskyggede selve spillet i en noget besynderlig håndboldkamp på et jævnt niveau.

– Kan dommerne ikke tage en time out, som en tilskuer kommenterede dommernes mangel på præstation.

Paulsen fremragende
På banen kunne Århus GF med Jan Paulsen som den helt store profil med 10 scoringer glæde sig over oprejsning efter den skuffende præstation i sidste uge i Aalborg. De to hold fulgtes ad til 9-9, men så trak hjemmeholdet fra. På blandt andet fire mål i overtal kom Århus GF til pauseføring på 14-9, og tre straffekast-redninger fra målmand Ras Bloch var med til at holde Tvis ude af kampen.

Der blev aldrig spænding om resultatet i anden halvleg, hvor Århus GF fik en række gode kontramål, og holdet havde kun grund til at ærgre sig over Gunnarssons helt unødvendige røde kort mod slut.

– Jeg er meget godt tilfreds, og vi vandt kampen på en fornuftig måde. Vi havde perioder, hvor vi straffede deres fejl, men når koncentrationen svigtede, kom de til. Vi havde et godt 3-2-1 forsvar i første halvleg og et godt 6-0 forsvar efter pausen, siger Jesper Ø. Pedersen, der kommer på overarbejde i de kommende dage med at finde den rigtige opstilling mod Fredericia.

Kilde: Århus Stiftstidende.