10 år med TTH Fanklub

TTH Fanklub kan i dag fejre sit ti års jubilæum. Fanklubben, der blev stiftet i 2009 under navnet TTH Support, er den første TTH-fanklub der runder så skarpt et hjørne.

TTH havde været fanklubløs i knap fire år da en gruppe TTH-fans mandag den 16. marts 2009 mødtes i TTH’s lokaler på Den Røde Plads for at stifte en ny. Forgængeren, fanklubben Flammen, en direkte fortsættelse af Tvis KFUM Support De Rødhvide Bønder, eksisterede i 7½ år fra december 1996 til sommeren 2005. Når TTH Fanklub nu fylder ti, er det dermed en ubestridelig rekord for en TTH-fanklub.

Der havde været optræk til noget nyt allerede i sæsonen 2007/2008. Den 22. december samledes en gruppe fans inden en kamp mod Nordsjælland Håndbold for at diskutere mulighederne. Blandt de fremmødte var bl.a. to medlemmer af bestyrelsen i den hedengangne fanklub Flammen. Resultatet af mødet blev dog ikke en ny fanklub, da der var enighed om at tiden ikke var moden.

Men det var den jo til gengæld godt et år senere, hvor to af deltagerne i mødet på IC Vest satte sig på de tunge poster i den nye fanklubs bestyrelse. Heino Jakobsen blev formand mens Flammens skribent og social media ninja Mathias Kristensen blev kasserer.

Ligesom de hold, den støtter, har TTH Fanklub haft gode og dårlige sæsoner. Et særligt hårdt slag var det da formand Brian Albertsen pludselig døde i september 2018, kun 36 år gammel. Selvom hans næsten overmenneskelige engagement ikke kan erstattes, har TTH Fanklub holdt dampen fornemt oppe. Få fanklubber er så trofaste som TTHs, der ifølge en beregning i Dagbladet Holstebro-Struer allerede har tilbagelagt 5400 km i denne sæson for at følge drager og draginder.

Onsdag gav TTHs damer fanklubben en flot jubilæumsgave ved at sikre sig en sensationel billet til slutspillet. Bedre gave fås næppe, men herfra skal der lyde et stort til lykke med de første ti år.

Vi ses på lægterne!