Vores egen medicin

Simon Birkefeldt. Foto: hfoto.dk

Kampen mellem TTH og Aarhus Håndbold var blevet slået stort op som slaget mellem Jyllands hovedstad og Danmarks håndboldhovedstad. Det var desværre den jyske hovedstad der kunne trække sig sejrrigt ud af kampen med 25-26.

Et meget fokuseret TTH mandskab var klar til kamp efter midtuge-nedslagtningen i Skjern, og de hvidblusede kom da også godt fra start. Aarhus hang på indtil 4-4 hvorefter hjemmeholdet anført af en for tiden stærkt skydende Simon Birkefeldt trak fra og kom på 10-7 efter godt 10 minutters spil.

Det meget kontante forsvarsspil som TTH tidligere har været kendt for, havde østjyderne i dag taget til sig. Det resulterede i at der kom mange frikast, og rigtig mange udvisninger til gæsterne. TTH formåede dog desværre ikke at udnytte disse til fulde, mens Aarhus i undertal valgte at bytte målmanden for en ekstra markspiller.

Efter et kvarters spil lignede det en favorit sejr til hjemmeholdet, men Aarhus fik vendt bøtten og det kontante forsvarsspil gav pote. TTH scorede derfor ikke andet end tre mål i de sidste 15 minutter, og gæsterne kunne dermed gå til pause med en føring på 13-16.

Anden halvleg lignede meget de første 30 minutter. Angrebsspillet haltede væsentligt hos hjemmeholdet, som tyede til skud fra distancen og individuelle præstationer. Alt hvad der kom forbi forsvarskæden blev fanget af den østjyske målmand, som nu må siges seriøst at true Tromle.

Hjemmeholdet havde flere gange chancen for at kom op og alene være nede med to mål, men udnyttede aldrig chancen og det lignede derfor et sikkert nederlag nummer to i denne uge. Aarhus var foran med 26-20 med fem minutter tilbage.

Træner duoen valgte dog at ændre system i forsvaret og gå frem i en mand-mand opdækning som skulle gøre de afsluttende minutter meget spændende. På trods af Aarhus’ meget lange angreb fik TTH seks angreb mere i kampen. De fem første af disse gav mål, og da Århus brænder sit sjette angreb på 4 minutter var de blot oppe med et mål, og det lugtede pludselig af point.

Med 20 sekunder tilbage på uret kunne TTH sætte et ordentligt angreb op, men da chancen byder sig med 5 sekunder igen bliver forsøget for halvhjertet, og resulterer derfor blot i et frikast. Dette bliver sat op, og det skulle være den nyligt udtagne landsholdsspiller, Michael Damgaard, der skulle afslutte.

Michaels afslutning blev dog reddet af Nikolaj Pedersen, og jublen brød derfor ud blandt gæsterne, mens de godt 1.200 mennesker i Gråkjær Arena måtte se hjemmeholdet dale ned på en 10.-plads i ligaen.

Dagens Drage er igen af den hårdtskydende slags. Simon Birkefeldt som efter en hård opstart på sæsonen fortsætter med at skyde i angrebet, og lægger yderligere lag på sit forsvarsspil var i dag hjemmeholdets bedste mand, da Patrick Wiesmark spillede en godkendt første halvleg, men desværre faldt igennem i de sidste 30.