Vildt comeback gav point i dobbelt-A

Jakob Green, Aalborg - TTH, 2014. Foto: hfoto.dk

I de første 55 minutter af fredagens kamp i Aalborg var Team Tvis Holstebro langt fra point, men i de sidste fem fik vestjyderne vendt kampen og sikrede sig uafgjort i Aalborg.

Team Tvis Holstebro blev fredag det første hold, der tog ligapoint fra Aalborg på hjemmebane i denne sæson. Det var der dog ikke meget der tydede på før de sidste fem minutter, hvor Jakob Green tog sagen i egen hånd og med tre mål sikrede et remis.

Erevik i hopla
I første halvleg pillede Ole Erevik i Aalborg-målet fuldstændig glansen af TTH-skytterne og havde på et tidspunkt en redningsprocent på 71. I det første kvarter fik vestjyderne blot sat tre bolde ind bag nordmanden.

Klavs Bruun havde medicinen klar i en time-out efter 23 minutter: Spil hurtigere i angrebet og lad være med at skyde i mellemhøjde. I de sidste minutter af halvlegen scorede vestjyderne kun to mål mere, så beskeden var ikke helt trængt ind. Ved pausen stod der 13-8 på tavlen og de 3.781 nordjydske vidner varmede sig ved udsigten til endnu en hjemmesejr.

Det hjalp ikke på det vestjyske odds at Simon Birkefeldt måtte forlade banen efter kun fire minutter med en skade i lysken. Og en ulykke kommer sjældent alene – syv minutter senere måtte Allan Damgaard gå i omklædningsrummet med blod løbende ned af ansigtet efter nærkontakt med Mads Mensah Larsens albue.

Vikingen vender tilbage
I begyndelsen af anden halvleg var nogle af tilskuerne nok ved at få klappølserne galt i halsen, da Allan Damgaard, med fem sting og et plaster på næsen, scorede til 13-11 efter fire minutter og tvang Nikolaj Jakobsen til at tage en time-out.

Mens Aalborg egentlig ikke behøvede et forsvar med Ole Erevik i målet, var det et aggressivt og offensivt forsvar, der holdt nordjyderne fra fadet i den anden ende. Og når vestjyderne lyttede til Klavs Bruuns recept og kom til ordentlige chancer og skød i hjørnerne, så angrebet ikke så dårligt ud.

Nordkraft
Efter Aalborgs time-out scorede Mads Mensah Larsen sit første mål i kampen og signalerede en periode med nordjysk dominans. Knap 20 minutter før tid var Aalborgs pauseføring på fem mål genetableret.

Men de vestjyske vikinger nægtede at give op og kæmpede bravt i forsvaret med en offensiv 4-2-opdækning.

I angrebet gik Allan Damgaard og Jakob Green foran og med fem minutter tilbage scorede sidstenævnte til 21-20. Det var det tætteste TTH havde været på point siden 2-1.

Da ramte katastrofen. Patrick Wiesmach og Søren Tau blev udvist med et minuts mellemrum og gav Aalborg en gylden mulighed for at lukke kampen.

Små mirakler
I stedet var det tid til små mirakler for vestjyderne. Jonas Hansen rullede gardinet ned i TTH-målet, mens Jakob Green, Dagens Drage, lynede bolden ind til 21-21 og 21-22. Aalborg udlignede, men det var TTH der var tættest på to point. I sidste sekund lagde Allan Damgaard bolden ind til Søren Tau på stregen, men symptomatisk for kampen fik Ole Erevik fat i afslutningen.

Pointet i Aalborg betyder at TTH begynder at ligne et top fire-hold, selvom der venter svære kampe mod Skjern og GOG. Der er fire point ned til GOG på femtepladsen, og to point op til KKK på førstepladsen. TTH og Aalborg er dog en kamp foran resten af ligaen.