Udspillet i Rumænien

Henriette Dahl, HCM BM - TTH, 2013. Foto: TV3 Sport

Team Tvis Holstebros damer fik ørene i maskinen i finalen af Champions League-kvalifikationsstævnet i Rumænien. Ni minutters scoringspause i begyndelsen lagde grunden til et chokerende sikkert nederlag til hjemmeholdet HCM Baia Mare.

9-0 efter ni minutter. Det må være den dårligste start Team Tvis Holstebros bedste damer nogensinde har fået på en kamp. De medrejsende TTH-fans havde nok helst været fri for at være vidne til den rekord.

Efter en sikker sejr på 38-30 over hollandske Sercodak Dalfsen i semifinalen var der helt andre boller på suppen i finalen mod hjemmeholdet HCM Baia Mare. Rumænerne havde besejret Viborg HK i semifinalen og viste heller ingen nåde mod dansken i finalen.

Begyndelsen af kampen var et mareridt for TTH. Rumænerne scorede på alt, danskerne brændte alt, både på kontra og i ordinære angreb. Det vestjyske forsvar sejlede og Louise Bager Due var en skygge af den mur, hun har været i sæsonens indledende kampe.

Efter 11 minutter af kampen, havde Niels Agesen brugt sine to time-outer uden det store held. Spillerne var rystede og formåede kun at spille alibihåndbold i den østeuropæiske trykkoger af en håndboldhal.

Da TTH endelig fik hul på bylden nåede hjemmeholdets føring ned på syv mål, 12-5. Henriette Dahl kom ind i målet og leverede et par redninger. Den god stime fortsatte dog ikke. Med fem mål i træk kom rumænerne foran med tolv mål, 17-5, en føring, som vestjyderne fik reduceret til 20-10 ved pausen.

Danskerne var bedre med i anden halvleg hvor rumænerne tog foden lidt af speederen. Begge hold benyttede den de facto afgjorte kamp til at give profilerne pause. Kristina Kristiansen og Ann Grete Nørgaard fik bl.a. lov til at hvile benene.

Vestjyderne var dog aldrig i nærheden af at reducere forspringet i anden halvleg. Til gengæld fik Julie Kjær Larsen fik vist gode takter på venstrefløjen og blev delt topscorer med fire mål. Henriette Dahl leverede ligeledes en, efter forholdene, god præstation i målet, hvor hun nok fik noget mere spilletid end det havde været planen.

Kampen sluttede 36-23 og var man nogensinde i tvivl om forskellen på EHF Cup, som TTH vandt i foråret, og Champions League, så blev den laserskåret ud af rustfrit stål i dag.

Dagens kamp viste med al tydelighed at TTH-holdet er ungt og har mange nye spillere på holdkortet. Der mangler erfaring med at præstere under pres og samspillet er heller ikke helt på plads. Niveauet har været tilstrækkeligt til en sejr i pokalen og to i ligaen, men mod et kompetent mandskab på en østeuropæisk udebane var det langt fra nok. I angrebet blev boldene næsten smidt væk oftere end de blev kastet mod mål og i forsvaret kunne rumænerne vandre gennem efter behag i store dele af kampen.

Trods dagens nederlag er TTH ikke helt færdige med europæisk håndbold i denne sæson. I stedet for den fineste europæiske turnering står den på Cup Winners’ Cup. Lad os håbe der dukker en chance for Champions League op igen næste år – og at holdet er mere klar til at gribe den end tilfældet var i dag.