Til tops på grøn grund

Jonas Hansen, TTH-GOG

Skjern blev henvist til anden pladsen i Champions League i weekenden og kampen om Vestjylland blev endnu en succes for de grønne, 23-31! TTH havde problemer med Thomas Klitgaard, men heldigvis stemplede Larholm ind i anden halvleg, så selvom Klitgaard stadig havde rimeligt frit spil blev Skjern kørt under eget nylagt gulv af et velspillende TTH mandskab.
Kampens første halvleg var som opgørerne om Vestjylland er flest, jævnbyrdig. Ingen af holdene kunne helt finde takten, men hvor Skjern nemt spillede sig til chancerne mod et stumt TTH forsvar, måtte gæsterne kæmpe for hvert eneste mål. Heldigvis formåede Peter ”den rigtige” Balling at slide sig til nettet.

Skjern lignede dog midt i halvlegen et hold der skulle stikke af, da de gik fra 7-9 til 10-9. Heldigvis valgte Patrick Westerholm timeouten efter 20 minutter og TTH begyndte derefter at spille mere direkte, samtidig med at der blev talt bedre sammen i gæsternes forsvar. Stillingen blev derfor vendt og TTH gik til pausen med føringen 13-14.

Anden halvleg begyndelse var ligeledes tæt, men da de medrejsende dragefans i det 36¨ minut sang skønsang til ære for fødselaren Søren Hansen fandt bondeholdet ligeledes takten. Skjern hoppede derfor i sækken ved stillingen 16-21.

Herefter var det plain sailing resten af vejen hjem. Skjern gik mentalt ned med flaget og Kasper Søndergaard brokkede sig til 2*2 minutter i en situation, hvor Flammens udsendinge ikke kan finde ud af hvad han egentlig brokkede sig over. Først herefter opdagede man at der egentlig var godt 2.000 Skjern tilhængere i hallen, der fulgte Søndergaards eksempel og brokkede sig højlydt.

Det var dog ALT for sent. Skjern kom aldrig tæt på igen, og det var derefter kun et spørgsmål om det skulle blive to-cifret sejr til gæsterne eller hjemmeholdet skulle redde sig lidt af æren.

En del af æren for TTH’s succes må tilskrives at kontramaskinen kom i gang og sikrede at også unge Mathias Bitsch kunne bombede sig en plads på tavlen. I bakspejlet var sejren egentlig vor med ti minutter igen, men Flammens udsendinge turde ikke synge den dejlige sang om første pladsen først to minutter før tid.

For førstepladsen er nemlig vor med a’ point med Skjern med 20 point efter 14 kampe, heldigvis er vi bedre end de grønne indbyrdes, derfor topper vi rækken.

Dagens drage var manden som holdte os inde i kampen i første halvleg og i flere periode i anden halvleg vist det spil han præsterede før sin hovedskade i sidste sæson. Jonas Hansen har meldt ud, at han vil stoppe med manér i det vestjyske og i dag viste han hvad det vil sige og redder sig dermed også den fornemme titel.