Som nat og dag

Silje Solberg, TTH - SKÅ, 2014. Foto: hfoto.dk

Første del af kampen om europæisk guld blev kæmpet og vundet på en hurtigløbende anden halveg som TTH vandt med 10 mål. TTH var nede med 10-16 ved pausen, men Pether Krautmeyer havde stemme nok til at sende pigerne til Rusland med et lille forspring.Første halvleg var frygtelig og det tydede på at TTH forsat havde mentale tømmermænd fra semifinalenederlaget imod Esbjerg, hvor drømmen om guld i den danske liga braste. Lada fik nemt spil mod et TTH forsvar der var på hælene, dermed kunne hjemmeholdet ikke få gang i varemærket, kontraspillet.

Silje Solberg der stod en flot kamp var hjemmeholdets klart bedste i første halvleg, hvor hun egenhændigt sørgede for at der faktisk var noget at spille for i de sidste 90 min. Den norske mur pillede mere end halvdelen af gæsternes straffekast.

TTH kom ud som forvandlet til anden halvleg og løb gæsterne over ende. Inden gæsterne fik placeret det grønne timeoutkort havde hjemmeholdet vundet de første tre minutter 4-0 og var dermed med igen. Desværre blev det hentede hurtigt tabt igen for hjemmeholdet og Lada lignede igen en klar kandidat til guldet.

TTH skruede dog op for tempoet, samtidig med at Lada der har spillet 4 kampe på den forgangende uge begynde at køre på dampene. Hjemmeholdet kunne dermed bringe sig i front ved stillingen 22-21 og taktikken for anden halvleg skulle dermed opjusteres fra blot at komme tæt på til at få noget med.

Gæsterne kæmpede bravt i en kort periode, men måtte give fortabt og var en overgang nede med 6 mål inden en timeout lagt i det sidste angreb for Lada kostede dem en scoring der kunne have skrumpet TTHs forspring til 3 mål inden returkampen.

Med 31-27 er der fortsat noget på spil i Togliatti i næste uge, hvor TTH har gode minder fra forrige sæson, hvor TTH spillede to kvartfinaler men alligevel gik videre. Dagens drage var med 60 % på straffekast og en god kamp Silje Solberg der dermed revancerer semifinalen mod Esbjerg.