Planen holdt

Patrick Wiesmach. Foto: hfoto.dk

3-0 er ikke den farligste føring, i hvert fald ikke i onsdagens kamp mellem TTH og Aalborg Håndbold. TTH havde før kampen lagt en plan om at stække vingerne på Mads Larsen og netop Mads Larsen fik ikke puttet bolden ind bag Rasmus Lind en eneste gang. De mandlige Drager gjorde dermed hvad de kvindelige ikke kunne og vandt på hjemmebane.

Aalborgs danske mestre ligner ikke et hold der kan forsvare titlen i år. Aalborgenserne er hårdt ramt af skader og må derfor lægge meget spil på skuldrene af Mads Larsen. Klaus Bruun var fuldt forberedt på netop dette, og havde derfor et punkt på dagsordenen: Stop Mads Mensah Larsen. Det lykkedes og TTH overhalede dermed Aalborg Håndbold i tabellen.

Hårdt spil er nok de bedste ord at sætte på aftenens kamp. Hver gang AaH kom i nærheden af det offensive TTH forsvar mærkede de hårdheden. Netop det hårde spil var Nikolaj Jakobsen ikke tilfreds med, så han var i det røde felt fra starten.

Med føring på 7-3 kunne AaH være knækket, men en slap periode hvor afslutningerne faldt for hurtigt, og forsvaret mistede kommunikationen sneg AaH sig på 7-6, og holdt i en periode på fem minutter hjemmeholdet føring på under to mål.

Kampen fandt dog reelt sin afgørelse da AaH havde en scoringspause på syv minutter og stillingen dermed gik fra 9-8 til 15-8. TTH kunne gå til pause med en føring på 16-11.

Den hårdt ramte Aalborg trup udnyttede pausen til fulde og virkede til at have fundet gnisten igen efter pausen. AaH formåede at holde fast i forsvaret og tvang TTH afslutningerne ud på fløjene. Hvad Aalborg dog ikke havde husket var at TTH har Patrick Wiesmach, som med fem mål i kampen kandiderer til Dagens Drage.

På trods af flere ændringer i forsvarsformationerne formåede AaH aldrig at komme tæt på. Rasmus Lind stod i aften også en glimrende kamp, selvom en rednings procent på 32 ikke yder ham retfærdighed. Michael Damgaard viste igen at formen går den rigtige vej med syv mål.

Gæsternes form rakte ikke længere end til 50 minutter hvorefter hjemmeholdet scorede tre hurtige mål og dermed indkasserede en sejr på 31-23, som betyder at de går forbi Aalborg i tabellen og indtager fjerdepladsen i håndboldligaen.

Der er flere kandidater til Dagens Drage. Udover Patrick Wiesmach kan i flæng kan nævnes Klaus Thomsen, Rasmus Lind og Michael Damgaard, men titlen tilhører Jakob Green som boltrede sig i forsvaret og opsnappede flere bolde fra et skrantende Aalborgangreb.