Nat eller dag

Ann Grete Nørgaard, TTH-KH, 2013. Foto: hfoto.dk

Når det går galt for damerne i denne sæson, så går det rigtig galt. Det er indtrykket efter den øretæve Team Tvis Holstebros damer indkasserede onsdag aften hjemme mod Viborg. Den kunne næsten kan måle sig med den, holdet fik i Champions League-kvalifikationen. Vestjyderne var bagud med 0-6 efter fem minutter og så var resten af kampen nærmest kun et spørgsmål om nederlagets størrelse.

Damerne har kun tabt to kampe i denne sæson, men det har til gengæld være et par ordentlige snittere. I Champions League-kvalifikationen i Rumænien blev de sat til vægs af HCM Baia Mare, og onsdag aften var det så Viborgs tur til at spille skurkens rolle. 29-37 sluttede kampen og der tegner sig et billede af, at TTH har det svært mod hold af en vis kvalitet.

I Rumænien oplevede vestjyderne at komme bagud med surrealistiske 9-0 inden de selv kom på tavlen. Helt så galt gik det ikke onsdag, hvor det stod 0-6 inden Kristina Kristiansen satte TTH på tavlen. Hjemmeholdet fik sat 14 mål ind i de sidste 25 minutter af første halvleg, men det hjalp ikke så meget når gæsterne lavede 21 inden pausen.

TTH kom ud til anden halvleg med en mere kontant tilgang i forsvaret og reducerede VHK’s føring til fire mål. Kræfterne ebbede desværre ud og VHK sørgede for at anden halvleg endte uafgjort. Spændende blev det aldrig.

Viborg dækkede temmelig hårdt op og det ødelagde rytmen i det vestjyske angreb. Det hårde spil kostede dog også seks udvisninger til VHK i løbet af kampen, men VHK-træner Christian Dalmose havde et modtræk klar. Han valgte at tage målmanden ud i undertalsperioder og sende ex-TTH’er Louise Burgaard ind med overtrækstrøje på. Det gamble gav et par gratis mål til TTH, men kunne godt betale sig for VHK.

Tager man de statistiske briller på var der også gode ting at spore i kampen. 30 mål mod VHK er f.eks. ikke dårligt og faktisk scorede TTH i ca. hvert andet angreb. VHK var dog lige en tand bedre og scorede i seks ud af ti angreb. Samtidig smed TTH tre ud af fire bolde væk i angrebet og det straffede midtjydernes kontramaskine hurtig og effektivt.

Ukuelige Ann Grete Nørgaard gik foran med sin sædvanlige kampgejst trods de elendige odds. Hun er Dagens Drage – trods et brændt straffekast. Men hun scorede på de tre andre og satte også syv ordinære mål ind.

Trods særlig opmærksomhed fra VHK’s side, var Kristina “Mulle” Kristiansen også med til at drive angrebet sammen med sin makker på stregen, Mette Gravholt. De scorede henholdsvis seks og fire mål. I første halvleg kunne tilskuerne i Gråkjær Arena desuden glæde sig over tre scoringer fra den unge venstreback Anne Sofie Hjort, der i alt nettede fire gange. Ex-TTH’er Louise Burgaard kom til gengæld ikke på tavlen.

I en klub som TTH, der køber talenter og sælger profiler, er det svært at holde et stabilt højt niveau på tværs af sæsonerne. I denne sæson er der således kun fire spillere tilbage af de ti, der scorede mest i sidste sæson af ligaen. Det kræver tid at gøre talenter til profiler og tid at spille nye spillere ind. Trods svingende spil har TTH-damerne dog konsekvent vundet de “sikre” point i denne sæson. Desværre kniber det mod stærkere modstandere, så det kommer til at kræve mere end almindeligt held at gentage sidste sæsons succeser.