På linje med julemanden?

Det ser pludselig ud til at man skal tro på mere end julemanden for, at tro på guld til det Vestjyske i år. 27-20 nederlaget i Sengtøjslageret i Silkeborg gav den klare overhånd til Kapitalalliancen.

Der er først sket mirakler i dansk håndbold. Det er sågar tidligere sket i Gråkjær Arena, dengang dog med negativt fortegn, da Aalborg alene brugte 10 minutter på at hente ni mål. TTH har 60 til at hente syv. Det kræver dog formentlig at Søren Rasmussen tilfældigt rammes af influenza den dag.

Det tegnede godt for Dragerne der var med ved stillingen 3-3 og havde spillet sig til store chancer og fundet et fornuftigt niveau i forsvaret. TTH havde sågar muligheden for at komme i front, da Michael Knudsen som den første måtte tage to minutters pause.

TTH formåede dog ikke at udnytte den store chance, men røg i en scoringspause på over syv minutter. Den udnyttede hjemmeholdet til at slå hullet og bringe sig i front med 7-3. Det forspring sørgede hjemmeholdet for at øge gennem resten af halvleg. Ved 20 minutters mærket var hjemmeholdet allerede på dobbelt op, 10-5.

Gæsterne havde store problemer med at finde vejen til netmaskerne, trods fornuftigt og tålmodigt angrebsspil havde Søren Rasmussen virkeligt været en flittig elev på bænken. Hjemmeholdet var derfor oppe med 16-10 ved pausen, hvor ingen blikke var nemme at fange i TTH lejren, de var alle stift rettet mod gulvet.

Efter pausen kom TTH klart bedst fra start, Jonas Hansen doblede sin redningsprocent med to hurtige redninger, og i den anden ende lavede TTH tre hurtige mål der satte gang i de ellers så slukørede hvidklædte. Gæsterne holdt godt på og var med stillingen 18-14 ikke langt fra at kunne kyse de sorte.

Et firemålsnederlag ville have givet et nogenlunde udgangspunkt før hjemmekampen i den allerede udsolgte Gråkjær Arena. BSV sørgede dog for at hele tiden sende scoringerne ind og samtidig faldt Søren Rasmussen ikke i niveau.

Selvom Magnus Bramming lavede gæsternes andet kontramål efter 54 minutter og sørgede for at hjemmeholdet “kun” havde et femmålsforspring, fik hjemmeholdet hentet to mål yderligere.

BSV har med en syv måls sejr på hjemmebanen alt andet end lillefingerneglen på DM pokalen. Eneste positive er, at TTH ikke fik givet andet end fem minutters opvisning i hvad de egentlig kan, så der er rigeligt nyt at komme med i returkampen.

Dagens drage viste igen, at han ikke lader sig gå på af at manden mellem stængerne har tre gange så mange kampe som højrebacken. Simon Birkefeldt forsøgte det bedste han har lært, og selvom det ikke var med lige meget succes turde han, hvor de erfarerne folk virkede hæmmet.

De godt 2.800 tilskuere i Silkeborg, altså svarende til en ubetydelig kamp mod Skjern i Gråkjær Arena, var kæphøje efter kampen, men nu kan TTH spille frit. Ingen har troet på os hele sæsonen og specielt ikke nu, så nu skal den have alt hvad rammer og tøj kan holde, for de 60 minutter skal spilles uanset hvad.