Håndbold og penge

Mens vi venter på den endelige fordeling af medaljerne hos herrerne, kunne det være interessant at se nærmere på, hvordan klubberne har præsteret i denne sæson i forhold til deres økonomiske muskler. Det er næppe nogen hemmelighed, at Team Tvis Holstebros finalemodstander fra Bjerringbro-Silkeborg er kendt for at underpræstere i forhold til deres store budget, mens TTH generelt ”punches above his weight”.

Hvis vi kigger nærmere på de seneste års omsætning for de fire hold i semifinalerne, så stikker KIF Kolding København og BSV ud med omsætninger på henholdsvis ca. 35 mio. og 25 mio. kr., mens TTH og GOG begge havde omkring 13 mio. kr. til spillerlønninger m.v. Dette er på niveau med andre klubber i slutspillet som Ålborg og SønderjyskE, mens Skjern Håndbold trods en omsætning på omkring 22. mio. kr. ikke formåede at spille sig i semifinalerne.

Generelt er det sådan, at den økonomi, der er til rådighed, spiller en stor rolle for sportslig succes. I år var det således de mest pengestærke klubber, der kvalificerede sig til slutspillet. Man kan altså i nogen grad købe sig til medaljer, men pengene gør det ikke alene. Det vidner TTHs succes og Skjerns fiasko om. Og derfor er finalerne mellem TTH og BSV heller ikke afgjort på forhånd, selvom BSV har de klart dyreste spillere.

Du kan læse mere om klubbernes økonomi på www.idan.dk.