Op ad bakke

Det vestjyske håb var til stede inden startfløjtet til den sidste kvartfinale i pokalturneringen. Måske kunne TTH overraske mod giganterne fra Aalborg. Der havde været god tid til at forberede sig i landsholdspausen, og højre back Jonas Gade og stregspiller Christoffer Cichosz var tilbage efter skader. Skulle vestjyderne i Final 4 og fortsat leve i håbet om den tredje pokaltriumf?

Desværre ikke. Håbet falmede hurtigt. Aalborg med den tidligere TTH-målmand Simon Gade i spidsen kom ud med kvalitet, og TTH var reelt chanceløse. Fra 1-5 blev det 4-11 og 9-17 ved pausen. I anden halvleg gjorde det rigtigt ondt. Det blev 13-28, inden TTH mandede sig op til sidst og fik reduceret til slutresultatet 20-30.

Ud over alt for mange brændte chancer fra især fløj og streg, så lykkedes det ikke at lægge pres på Aalborgs forsvar med kvalificerede skud fra distancen. Nikolaj Markussen er øjensynligt ikke den skudtrussel, som han var engang, og Jonas Porup fik desværre ikke chancen i angrebet. Samtidig kneb det med tacklingerne og aftalerne i forsvaret. Det var ikke rart at se på. Holdet er vel i den største spillemæssige krise i Søren Hansens tid som træner. Dog skal det med i ligningen, at Frederik Tilsted, Johan Meklenborg, Nicolai Enderleit og Christian Jensen stadig er ude med skader. De tre sidstnævnte har dog været væk så længe, at det desværre er et åbent spørgsmål, om de igen kommer til at spille på deres gamle niveau.

Nu er der kun turneringen tilbage for TTH i denne sæson. Her må målet være at komme i slutspillet, og dermed undgå det ubehagelige nedrykningsspil og den direkte nedrykning, der tilfalder nr. 14 og 15. Top 4 er ikke aktuelt i den nuværende situation. I øjeblikket er TTH med 10 point for 10 kampe på en 7. plads i den tætte liga, men meget kan ændre sig i de kommende to måneders tætte program. Det bliver nervepirrende, og vi håber, at trænerne og spillerne igen får det til at svinge. De har rejst sig før og kan gøre det igen.