Ondt opgør endte åbent

I en højspændt og hed kamp udsatte TTH’s herrer afgørelsen af bronzedysten mod Kolding IF. Uden nogensinde at være foran sikrede vestjyderne sig et uafgjort resultat på 21-21 og på papiret er alt derfor åbent før returkampen i Kolding på onsdag.

I en højspændt og hed kamp udsatte TTH’s herrer afgørelsen af bronzedysten mod Kolding IF. Uden nogensinde at være foran sikrede vestjyderne sig et uafgjort resultat på 21-21 og på papiret er alt derfor åbent før returkampen i Kolding på onsdag.

Vestjyderne tilkæmpede sig torsdag en remis i den første bronzekamp mod Koldings aldrende stjerneparade. Angrebsspillet kom aldrig rigtig til at fungere for Team Tvis Holstebro, der var uden Petar Nenadic og Jakob Green. I fraværet af de skadede angrebsesser var det TTH’s unge talenter Patrick Wiesmach og Michael Damgaard der trak læsset og sørgede for at intet blev afgjort før returen i Kolding.

Kampen begyndte skidt for hjemmeholdet. TTH-forsvaret kunne ikke tøjle KIF-angrebet og snart var gæsterne foran med 1-6. Trænerduoen Claus Uhrenholt og Arne Damgaard, der havde sidste hjemmekamp, fik dog stabiliseret tropperne med en time-out efter ni minutter. Forsvaret gik op i en mere offensiv formation og det kastede kontrachancer af sig som Patrick Wiesmach sikkert udnyttede. Efter otte målløse minutter for gæsterne var der lighed i regnskabet, 8-8. Det var desværre KIF der efter en time-out og lidt dansen på stedet fik bragt sig foran, men ved pausen havde TTH halet ind til 11-11.

Allerede halvvejs i halvlegen havde de 1722 sommerklædte tilskuere været vidne til en udvisning til Bo Spellerberg for brok, noget der burde være obligatorisk hver gang “Skuespelleren” går på banen. Måske kunne man eksperimentere med at lade Koldingspilleren, der tilsyneladende gerne vil spille og dømme kampen samtidig, starte med to minutter på bænken.

Mens det vestjyske forsvar havde fundet sin rytme, kneb der mere i angrebet. Petar Nenadic x-faktor og Jakob Greens evner mand mod mand var savnede. At TTH brændte tre straffekast på Fredrik Ohlander og tabte tre ud af fire overtalsperioder skal de dog ikke have skylden for.

I pausen besluttede KIF sig til at benytte en mere offensiv forsvarsopstilling med to-tre fremskudte spillere. Det hjalp dem til at tage teten i anden halvleg, hvor gæsterne førte med så meget som 17-21. Endnu engang fik en time-out dog sat skik på spillet og i slutspurten lykkedes det TTH at indhente Koldings forspring anført at Dagens Drage, Michael Damgaard, i angrebet, Heino Holm Knudsen i forsvaret og Anders Petersen med vigtige redninger i målet. Da tiden løb ud stod der 21-21 på tavlen og utilfredse spillere og trænere fra begge lejre stimlede sammen på midten af banen.

Tumulten efter kampen var kulminationen på den næsten ondskabsfulde atmosfære som kampen blev spillet i. Det var som om sommervarmen i Gråkjær Arena havde steget spillerne til hovedet og der blev kæmpet til kampen af stregen. Den hede stemning viste sig også internt på TTH-holdet, hvor Michael Damgaard og Thomas Skoglund åbent diskuterede en situation, hvor Damgaard afleverede til det sted hvor han mente Skoglund skulle stå.

Returkampen på onsdag er den sidste kamp i dragehammen for Claus Uhrenholt, Arne Damgaard, Heino Holm Knudsen, Joachim Ernstsson og flere andre spillere. Det ville være en god og passende afslutning, hvis de kunne forlade klubben med metal om halsen.

TTH spillede tilbage i oktober uafgjort i Kolding, men har endnu til gode at vinde på KIF’s hjemmebane. Det behøver de dog heller ikke, da et uafgjort resultat på minimum 22-22 også udløser bronzemedaljer til TTH. Den slags matematik bliver dog næppe aktuelt, da KIF kynisk set er storfavoritter til at tage medaljerne. Kan TTH spille op til det bedste, de leverede torsdag, og er Green og/eller Nenadic klar, så lurer overraskelsen dog. Torsdag var TTH bare tre brændte straffekast fra en pæn sejr.