Her kommer Urnis hvide hær…

Efter en sejr på 23-21 i Kolding sikrede de rødhvide bønder sig velfortjente bronzemedaljer. En flot afsked for trænerne Claus Uhrenholdt og Arne Damgaard, der om nogen har fortjent medaljerne efter seks succesrige år ved roret.

Efter en sejr på 23-21 i Kolding sikrede de rødhvide bønder sig velfortjente bronzemedaljer. En flot afsked for trænerne Claus Uhrenholdt og Arne Damgaard, der om nogen har fortjent medaljerne efter seks succesrige år ved roret.

Team Tvis Holstebro havde valgt dagen for den første sejr i Kolding med omhu. En smal sejr på 23-21 sikrede klubbens andet sæt bronzemedaljer. Det første sæt vandt klubben i jubelsæsonen 2008/2009. Efter 21-21 i Gråkjær Arena var alt åbent til returkampen, og efter en lige kamp trak Tvis Holstebro det længste strå til slut, da Morten Nyberg scorede til 22-21 med 16 sekunder igen. Nybergs scoring var symptomatisk for en kamp, hvor hele TTHs hold bød ind og bidrog til sejren. Det var vel at mærke uden en skadet Petar Nenardic.

Kampen fortæller historien om, hvordan trænerne Uhrenholdt og Damgaard i denne sæson har været dygtige til at benytte de enkelte spillere, så deres spidskompetencer kommer frem. Nyberg kom ind i anden halvleg og gjorde en forskel, mens det var en indskiftning af Michael Damgaard, der i første halvleg holdt bønderne inde i kampen. Damgaard lavede således fem mål i den sidste halvdel af første halvleg. Det fremragende trænerarbejde kom også til udtryk i, at holdet var rigtig godt forberedt forsvarsmæssigt. En offensiv 5-1 og 4-2 opdækning og en storspillende Anders Petersen, Dagens Drage, i målet holdt Koldingangrebet i et jerngreb. Bo Spellerberg og Lasse Boesen blev holdt ude af kampen, og det var op til mere marginale spillere at afgøre kampen. Selv om Frederik Ohlander gjorde sit i Koldingmålet var det ikke nok.

Kampen var nervepirrende hele vejen igennem. Ved pausen var stillingen 12-12, efter at KIF havde været i teten det meste af halvlegen. I anden halvleg førte Tvis Holstebro det meste af vejen. Med stærkt forsvarsspil og tålmodigt angrebsspil førte Tvis Holstebro med et par mål med meste af tiden mod et tydeligt frustreret hjemmehold. Med syv minutter igen scorede Tvis Holstebro til 21-18, og et enkelt mål mere ville reelt afgøre kampen. Bønderne havde chancen, men med gamle Lars Christiansen i spidsen kæmpede KIF sig tilbage i kampen, og pludselig stod det 21-21 med Kolding i angreb med godt et minut igen. Men Tvisforsvaret stod sin prøve, og i det næste angreb afgjorde Morten Nyberg sagerne med scoringen til 22-21. Spellerberg brændte igen igen, og Jacob Green kunne trille bolden i mål til 23-21.

Det udløste stor jubel hos de 50-100 medrejsende bønder, der kunne fornøje sig med euforisk glæde hos spillerne, overrækkelse af bronzemedaljer og luftture til Tvis-legenderne Claus Uhrenholdt og Arne Damgaard.

Det blev således en smuk og mindeværdig afsked med de trænere og mange af de spillere, der har skabt de største resultater i Tvis KFUM/Team Tvis Holstebros historie. Tak til Claus Uhrenholdt, Arne Damgaard, Heino Holm Knudsen, Joachim Ernstsson, Thomas Skoglund, Petar Nenardic, Morten Nyberg, Søren Nørgaard og Mads Paulsen. Altid i vore rødhvide hjerter…