Julelegestue

Jakob Green, TTH-VHK, 2011. Foto: hfoto.dk

Team Tvis Holstebro havde fundet det offensive forsvar frem og holdt legestue med Bjerringbro-Silkeborg da kapitalalliancen besøgte Gråkjær Arena i det sidste opgør før EM-pausen.

Team Tvis Holstebros herrer må have spist let i juledagene for der var ikke skyggen af and i benene på vestjyderne, da Bjerringbro-Silkeborg var på besøg Anden Juledag. Med offensivt forsvar, hurtigt angrebsspil og kontraer på stribe blev gæsterne fejet ud af Gråkjær Arena.

TTH valgte at dække offensivt op fra første sekund, men i første omgang gav det ikke pote. Efter seks minutter var gæsterne i front med 1-4 og det kunne være et fint argument for at afslutte eksperimentet. Klavs Bruun valgte dog at fastholde formationen og fem minutter senere kunne Allan Damgaard udligne til 5-5.

Damgaards udligning var signalet til stillingskrig i fem minutter før TTH-maskinen kom helt op i gear. Derefter gik det kun i en retning. Efter 20 minutter stod det 13-9 og 5-1 i kontrascoringer. Udover en skånselsløs kontra og et forsvar, der lå højt og tacklede igennem, spillede TTH et hurtigt og kontant angrebsspil. Det var champagnespillet fra sejren over KKK om igen og vestjyderne scorede på det meste.

Stillingen 18-12 ved pausen var kun en forsmag på det, der var i vente i anden halvleg.

En velspillende Jakob Green fik en pause på bænken efter en hård tackling og blev erstattet af Michael Damgaard, der straks scorede tre mål på stribe. Hans storebror, Allan Damgaard, fortsatte med at rive BSV-forsvaret fra hinanden og de to Damgaard-brødre endte med at dele topscorerværdigheden med syv mål hver.

Meget lidt fungerede for BSV’erne, der nok skulle have gået lidt mindre aggressivt til snapsene Juledag. Frustationerne brød ud i lys lue hos landsholdsfløjen Casper U. Mortensen. Han kvitterede for en tackling med en flad venstrehånd, da Allan Damgaard forpurrede hans kontra. Dommerne takserede det til to minutter, mens Klavs Bruun og TV3 Sports kommentatorer så et rødt kort i situationen.

En del af TTH-taktikken var en mandsopdækning af Kristian Kjelling. Det lykkedes alligevel den norske landsholdsstjerne at blive topscorer for gæsterne, men som den vågne læser nok har luret var han temmelig ene om at være en trussel for TTH-forsvaret. Mads Christiansen var en af de få andre, der viste lidt klasse, og en anden ex-TTH’er, Dennis Kirkegaard, var sikker på sine chancer på højrefløjen.

Med vestjyske øjne var kampen en sand fornøjelse af være vidne til. Bortset fra gæsternes fans var der næppe nogle af de knap 1700 tilskuere der fortrødt at de havde indløst billet til opgøret. Med godt ti minutter igen bragte Bramming hjemmeholdet foran med ti, 31-21, mens det var unge Johan Mecklenborg, der fik lov at sætte det sidste TTH-mål ind på et smukt stående skud. Kampen sluttede 38-27.

Dagens Drage er Jakob Green, der havde en hånd på rigtig meget i første halvleg foruden sine seks mål. Dagens sejr var dog i høj grad en holdpræstation hvor solid taktik og sikker udførsel gik hånd i hånd. Simon Birkefeldt scorede vigtige mål i kampens begyndelse og Magnus Bramming satte fart i spillet og scorede fra stort set alle andre steder end sin fløj. Jonas Hansen tog fire ud af ti skud, inkl. et straffekast, og overstrålede totalt sin landsholdsaktuelle kollega Jannick Green i den anden ende.

Med sejren kan spillere, trænere og fans i det vestjyske gå på EM-ferie med 28 point, en fjerdeplads og en god fornemmelse i maven forud for de afgørende kampe i 2014.

TTH’s to Klavser, Bruun og Thomsen, får dog ingen hvile. Sidstenævnte plejede ganske vist sit knæ på bænken i dag, men skal på træningslejr med landsholdet i weekenden. Forhåbentlig får vi begge TTH’ere at se til EM – den ene på bænken og den anden på banen.