Hæderligt nederlag mod AGK

Et skadesramt Team Tvis Holstebro-mandskab gav mesterskabsfavoritterne fra København kamp til stregen i aftenens opgør i Gråkjær Arena. TTH førte den første tredjedel af kampen, men i sidste ende vandt københavnerne på kræfter og rutine.

Et skadesramt Team Tvis Holstebro-mandskab gav mesterskabsfavoritterne fra København kamp til stregen i aftenens opgør i Gråkjær Arena. TTH førte den første tredjedel af kampen, men i sidste ende vandt københavnerne på kræfter og rutine.

Med Heino Holm Knudsen, Joachim Ernstsson og Søren Hansen på skadeslisten havde Team Tvis Holstebro ikke det bedste udgangspunkt for at skabe en overraskelse mod DM-favoritterne, der onsdag aften besøgte Gråkjær Arena. Det lod vestjyderne sig dog ikke ryste af. De spillede lige op med københavnerne langt ind i anden halvleg og tabte med beskedne to mål.

Hjemmeholdet førte de første godt tyve minutter af aftenens kamp. Dagens Drage Rasmus Lind stod særdeles solidt og i angrebet spillede TTH med den tålmodighed, der lidt for ofte mangler. Samtidig hjalp AGK ved at trække to udvisninger i de første ti minutter.

Halvvejs i halvlegen røg først Petar Nenadic og derefter Jakob Green dog kortvarigt ud med knubs. De kom begge ind i de sidste fem minutter af halvlegen og i mellemtiden var der spilletid til det unge håb Christian Albertsen. I længden kunne vestjyderne dog ikke holde københavnerne fra fadet og ved halvleg stod det 12-13.

I begyndelsen af anden halvleg gjorde hjemmeholdet det svært for sig selv ved at kaste to kontrachancer i hænderne på gæsterne og trække kampens eneste udvisning. Nenadic var ene mand om at score for TTH i det første syv minutter, hvor han lagde tre mål ind. AGK kom foran med op til tre mål, men TTH gav ikke fortabt og Rasmus Lind fortsatte det gode spil i målet. Så sent som syv minutter før slutfløjtet stod det lige, 25-25.

I slutfasen var københavnerne dog for rutinerede til at lade sejren glide dem af hænde. Kasper Hvidt, der ellers havde stået en mådelig kamp, begyndte at vise lidt landsholdsklasse og stod bl.a. i vejen for Patrick Wiesmach tre gange i træk. I de sidste fire minutter forsøgte TTH sig med at tage målmanden ud og spille 4-2 i forsvaret, men det var ikke nok til at vende kampen. Den unge venstreback Mads Paulsen kunne i sidste sekund score kampens sidste mål til resultatet 28-30.

Det svært at være rigtig utilfreds med aftenens kamp selvom den ikke kastede point af sig. Det er ganske hæderligt at tabe med to mål til DM-favoritterne når man mangler tre centrale spillere. Men samtidig er det svært ikke at ærgre sig over de kontraer, der blev smidt væk, og de chancer der blev brændt. Overraskelsen lurede.

Onsdag aften bød på en anden kamp i slutspilspuljen. Skjern blev sendt hjem fra NRGI Arena i Aarhus med et nederlag på 31-24. Det var de grønne rivalers første nederlag til Århus i seks år og det kommer på et ganske udmærket tidspunkt, i hvert fald for TTH. Skjern har kun et point forud for slutspillets sidste tre kampe, mens TTH har fire.

I weekenden – lørdag eller søndag alt efter TV2’s luner – er det TTH’s tur til at drage østpå og forsøge at hente point i Aarhus. Det bliver ikke let. Det viser Skjerns nederlag og TTH’s meget heldige sejr da østjyderne var på besøg i Gråkjær Arena. Men hvis TTH spiller med samme intensitet og tålmodighed som det var tilfældet i dag, og samtidig har færre spillere på skadeslisten, så skulle en sejr bestemt være inden for rækkevidde. Og så er semifinalen det også.