Håndbold med and i benene

Hjemmeholdet var mest færdig med at fordøje juleanden, da Team Tvis Holstebro onsdag var på besøg i Viborg. Gæsterne fik mere medvind efter pausen, men ikke nok til at hive mere end et point hjem. Det sikrer dog stadig overvintring på ligaens fjerdeplads.

Hjemmeholdet var mest færdig med at fordøje juleanden, da Team Tvis Holstebro onsdag var på besøg i Viborg. Gæsterne fik mere medvind efter pausen, men ikke nok til at hive mere end et point hjem. Det sikrer dog stadig overvintring på ligaens fjerdeplads.

I stedet for pokalfinale har DHF i år klemt en runde ligakampe ind mellem jul og nytår. Det kan være sin sag at spille håndbold efter rigelige mængder and, flæsk og ris a la mande. Det er i hvert fald en tolkning af TTH’s spil onsdag aften, der dog var godt nok til et point.

Viborgs træner Bo Tolstrup havde inden kampen sagt, at Viborg skulle spille sikkert i angrebet og undgå at give TTH for mange kontrachancer. Hjemmeholdet fulgte planen og det virkede. 3-0 stod der inden Patrick Wiesmach fik sat TTH på tavlen for første gang.

Viborgs meget lange og omhyggelige angreb smittede tilsyneladende af på TTH. Det vestjyske angrebsspil manglede fart og Viborg havde held med at slå det i stykker med deres offensive 3-2-1-forsvar. Resultatet var, at TTH konstant var bagud med et par mål i hele første halvleg, der sluttede 13-11.

I anden halvleg begyndte trætheden at melde sig hos Viborg, der gik ned i en mere passiv forsvarsformation og begyndte at spille kortere angreb. Det gav TTH chancen for et comeback. Godt midtvejs i anden halvleg kom udligningen ved Michael Damgaard, der stod for ti mål i opgøret.

Paradoksalt nok var Claus Uhrenholt med til at gøre det svært for sit hold i slutfasen. Med tre minutter igen er TTH foran 21-22, men brænder en åben chance. Petar Nenadic griber udkastet fra målmanden, men forinden er det lykkedes TTH-træneren at pådrage sig dommerbordets vrede. Det giver en udvisning til TTH og bolden til Viborg, som udligner. Michael Damgaard, en sikker Dagens Drage, formår at bringe gæsterne foran igen. Damgaards storebror, Allan Damgaard, udligner dog for Viborg og da det sidste minut slutter målløst ender kampen 23-23.

De medlevende medrejsende fans kunne også konstatere at Viborgs målmand Dane Sijan nok har formen til at være julemand, men han deler ingen gaver ud. Han sluttede kampen med en redningsprocent på 56 og tog to straffekast, før Michael Damgaard fik lov at prøve. Den unge playmaker eksekverede sikkert de næste tre. Med til historien hører dog også at de vestjyske afslutninger ikke var af en kvalitet, der gjorde det alt for svært for den midtjyske målvogter.

Havde man håbet på lidt håndboldjulegodter var man gået forkert. Det var en fysisk og hårdt spillet forsvarskamp. Det virkede ikke som om dommerne fik lagt en linje og det smittede af på spillerne og tilskuere, der højlydt viste deres utilfredshed. Til gengæld uddelte d’herrer med fløjterne hele otte udvisninger til hjemmeholdet og fire til gæsterne. Der var dog ingen straf, da Patrick Wiesmach blev jordet i et opløb og slog knæet, så han måtte sidde udenfor hele anden halvleg. De mange undertalsperioder hjalp ikke på kampens rytme, men til gengæld var der intensitet og spænding, så de 973 tilskuere fik noget for pengene.

Alt i alt er det Team Tvis Holstebro der kan være bedst tilfreds med kampens udfald. Efter sikre sejre over Skanderborg og Århus kom vestjyderne gevaldigt ned på jorden igen. Angrebsspillet var sløvt og Dane Sijan blev skudt helt forkert. Det er ingen hemmelighed at det offensive forsvar og den serbiske målmand er Viborgs vigtigste våben, så det er skuffende at TTH ikke var bedre til at løse de to udfordringer.

Nu venter en lang VM-pause, hvor Mads Christiansen skal i landsholdstrikoten og resten af holdet skal forberede sig på grundspillets sidste otte kampe. Første opgave er Kolding på hjemmebane den 10. februar. Indtil da kan man glæde sig over at det ene point sikrer TTH’s overvintring på fjerdepladsen, lige over Skjern.

Her tænker du på “Håndbold med and i benene”

  1. Jeg kunne efter at have læst TTHs eget referat konstatere at det åbenbart var grundet at Claus var trådt ind på banen at han fik udvisningen. Selvfølgelig, hvis man skal følge håndboldreglerne til punkt og prikke, skal det give udvisning. Men kan ifølge min vurdering, da det sjovt nok sker ganske ofte at en træner træder på stregen eller over den, være et tegn på at DHFs repræsentant ikke mente der havde været nok udvisning (hvilket vel var ganske korrekt), og så (som ofte tidligere) ønsker at gøre opmærksom på at han også er til stede.
    Men undre mig stadig meget over hvad det dog var han skulle have at vide fra en tilskuer midt under kampen.

Lukket for kommentarer.